Foto: Screenshot

Dječak iz Tigrova zarobio Nebojšu, Slobodana i ostale: ‘Šta radite u Hrvatskoj?’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Nevjerojatan ratni video zapis iz Domovinskog rata, ne tako davno objavili su  pripadnici 6. bojne Orlovi iz 1. A brigade ZNG “Tigrovi”.

Riječ je o početku operacije “Orkan ’91.”, kada su upravo Orlovi kojima je zapovijedao Andrija Kolobarić, imali zadaću presjeći komunikaciju Okućani – Novska ulaskom i zauzimanjem položaja u selu Voćarice. Uspjeli su u tome, no zbog nedovršenih zadataka ostalih hrvatskih snaga, prisiljeni su povući se na početne položaje.

Tijekom povlačenja zarobili su kapetana prve klase Nebojšu Kovačevića, rodom iz Šapca (Srbija), zapovjednika 3. motorizirane bojne 16. motorizirane brigade 5. banjolučkoga korpusa, jednog poručnika, zapovjednika pionirskog voda, desetnika Slobodana Todorića, rodom iz Svetozareva (Srbija) i ročnog vojnika koji je obavljao dužnost vozača.

Mladi Tigar na 12:04 objašnjava kako je zarobio neprijatelje:

Zaplijenili i 20 tisuća njemačkih maraka

Također su zaplijenili dokumentaciju 16. motorizirane brigade (kartoteka i popise) te novac za isplatu plaća, čija je vrijednost iznosila oko dvadeset tisuća njemačkih maraka.

Orlovi/Foto: Domovinski rat

Inače, pripadnici 6. bojne “Tigrova” vatreno krštenje imali su na novogradiškom i novljanskom ratištu. U punom sastavu, između ostaloga, sudjelovali su u obrani Starog Grabovca i oslobodilačkoj operaciji Orkan ’91. u kojoj su oslobodili Popovac, Brezovac, Livađane i ostala okupirana sela na tom području.




U travnji 1992. godine odlaze na južno bojište gdje sudjeluju u operacijama deblokade Dubrovnika i oslobađanju okupiranih krajeva na jugu Hrvatske.




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.