Foto: Guliver

Četiri ‘s’ na srpskim dresovima izludila branitelja: ‘Zamislite Nijemce sa svastikom na dresu’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) eskaliralo je nezadovoljstvo i to zbog dresova nogometne reprezentacije Srbije. Zbog toga je predsjednik ove udruge Mladen Pavković priopćenjem zatražio angažman hrvatskih institucija:

“Na dresove nogometne reprezentacije Srbije ponovno se vraća grb s četiri ćirilična slova S. Tako je odlučio Nogometni savez ove države, pa će njihovi reprezentativci s takvim dresovima prvi put istrčati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Riječ je o grbu, odnosno akronimu kojeg je u svakoj prigodi isticao i ratni zločinac Slobodan Milošević, čak i kad je 1989. održao čuveni govor na Gazimestanu”, podsjetio je Pavković.

“Četiri ćirilična slova S nalazila su se i na ratnim zrakoplovima Vojske Republike Srbije, s kojima su ubijali i nevine
civile od Vukovara do Škabrnje. Četnici su nosili su ovu oznaku i na svojim ratnim odorama u vrijeme velikosrpske agresije, pa je stoga začuđujuće da zasad s tim u svezi nema javnog protesta s hrvatske strane.”

Foto: Flickr

Povukao paralelu s nacističkom Njemačkom

Predsjednik ove braniteljske udruge dodao je kako bi bilo nezamislivo kada bi se kojim slučajem na nekom natjecanju sastale reprezentacije Hrvatske i Srbije: “Bilo bi suludo da igramo protiv onih koji s ponosom nose četiri S, simbol ubijanja, mučenja i zla na ovim prostorima.”

MLADEN PAVKOVIĆ: Branitelji podnose kaznenu prijavu protiv ‘smradova’ iz Novosti

Na samom kraju zatražio je da hrvatske državne institucije odmah upute protest Republici Srbiji i da se zatraži da se akronim SSSS ne pojavljuje na međunarodnim i drugim natjecanjima:




“To bi bilo isto kao da su recimo Nijemci nakon II. svjetskog rata nastupali s majicama sa Hitlerovim grbom i nacističkim oznakama”, zaključuje u priopćenju.




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.