Foto: Didier Lebrun / Guliver Image

Vozačima će se slati upozorenja o prometnim nesrećama

Autor: Dnevno.hr

Danska uprava za ceste surađuje s Volvo Carsom kako bi omogućila upozorenja o prometnim nesrećama i nezgodama u stvarnom vremenu. Ovakva ideja, koju su mnogi okarakterizirali kao revolucionarnu, nazvana je ‘Upozorenje o nesreći’.

Bazirana je na europskom podatkovnom standardu te označava značajan napredak u tehnologiji sigurnosti na cestama. Prema ovom partnerstvu vozila Volva stara do osam godina trebala bi dobiti dodatna upozorenja o prometnim nesrećama koje su se dogodile u blizini.

Proaktivni pristup Volva širi se ubrzano i izvan same Danske, s planovima za implementaciju prometnih upozorenja u drugim europskim zemljama, ali zasad nije poznato kada bi sve trebalo i službeno zaživjeti.




Cilj je proširenje na Europu

Upozorenja o nesrećama dobivat će tako i vozila popularne švedske marke koja su registrirana u drugim zemljama. Čim stignu na dansko tlo, sustav bi se trebao automatski aktivirati.

Omogućivanje dijeljenja anonimnih podataka, uključujući informacije o položaju, neophodno je za primanje ovih upozorenja koja bi se uskoro mogla primijenjivati diljem Europe.

Cilj Danske uprave za ceste je proširenje suradnje s drugim proizvođačima automobila, čime bi se potaknuli napori za povećanje sigurnosti na cestama diljem Starog kontinenta.




(VIDEO) Najrealističniji robot na svijetu zaprepastio svijet! Ljutito uklonio prst inženjera koji ga je ‘naživcirao’

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.