Foto: Goran Mehkek, Cropix

Hrvat iznio vrlo bizarnu teoriju zavjere o autoškolama: ‘Vidio sam čovjeka sa slušalicom na zebri’

Autor: B. D.

Mnogi Hrvati su muku mučili s polaganjem vozačkog ispita. Kod nas sama obuka traje dosta dugo, a na samom ispitu ne smije doći ni do jedne pogreške.

Za razliku od mnogih drugih zemalja ocjenu na vozačkom ispitu Hrvatima ne daje instruktor iz autoškole, već ispitivač iz HAK-a. Mnogi vjeruju da ispitivači namjerno ruše kandidate na sitnicama, kako bi HAK utržio što više novca. Jedan Hrvat na Redditu sugerirao je da se koriste zanimljivim “diverzantskim metodama” kako bi osigurali da kandidati što češće padnu ispit.

“Bit ću kratak i sladak, sjedim danas u kafiću, kafić je pokraj pješačkog i nakon nekog vremena primijetim čovjeka sa slušalicama na ušima, priča na pozivu i stoji pored pješačkog pored auta (nepropisno parkirano odmah pored pješačkog, stoji tu nekih 30 minuta. I sada dolazi mladi kandidat za dozvolu vidi pješački i krene usporavat i sada nekih 3 metra od pješačkog čovjek koji je cijelo vrijeme stajao mirno odluči prijeći pješački prijelaz. A auto autoškole je naglo zakočilo. Ne znam tko je reagirao prije kandidat ili instruktor ali vidio sam na zadnjem sjedalu ispitivača. Malo prije sam prošao isti pješački s mojim autom i apsolutno ne bih mogao vidjet čovjeka ako bi stajao pored auta. I sada mene zanima kada ste vi polagali jeste i vi imali ovako čudne događaje”, ispričao je ovaj Hrvat svoju teoriju zavjere.

Teorija zavjere kod polaganja B kategorije (voznja)
byu/AdObvious1481 incroatia

‘HAK je priča za sebe’

Ova objava je privukla mnoge korisnike od kojih se mnogi slažu da ima nešto sumnjivo u načinu rada autoškola i HAK-a. “Susjed je na polaganju došao na križanje gdje je auto iste AŠ stajao i kandidat je pričao s instruktorom. Susjed krenuo, a ispitivač mu je rekao da je oduzeo prednost i više sreće drugi put. Bilo je prije cca 10 godina”, podijelio je jedan korisnik.

“Autoškole, s HAK-om tvore jedan mali kartel. Sve je kod njih moguće. Rade se forice da se, u suštini djecu, prisili da odu na dodatne sate, plaši ih se i slično. Kvaliteta poduke je često nikakva, a HAK je priča za sebe. Oni su pak pokvareni i bezobrazni uhljebi. Bivša sinekura SDP-a i tehnomenadžera. Svojedobno je u HAK-u radio i Karamarko, morali su mu tamo naći posao nakon što se “prilacao” Mesiću i Manoliću sredinom 90.-ih. To vam sve govori o HAK-u. Puno je za sustav pomoglo što se sada ispit mora snimati. Prije se varalo sve u šesnaest. Osobno znam ljude koji su prošli preko veze, ispitivač ih je pitao samo “fu*aju li kaj”. Bilo je to prije manje od 20 godina”, komentira korisnik koji vjeruje u kriminalnu simbiozu HAK-a i autoškola.




“Sve što imam u životu sam ukrao, samo sam diplomu i dozvolu kupio”, cinično piše jedan korisnik. “Meni je rekao da nisam pustio pješaka, a pješaka nigdje. Vozio sam po Koturaškoj ulici u Zagrebu, nema mi otkud iskočit pješak. Ravna cesta. I nakon kaj me ispitivač rušio mi je instruktor rekao da skrenem na obližnji parking i tamo su me kao’ g*vno neko ostavili jer su oni morali dalje na idući ispit. Mislim da to nikad neću zaboravit, apsurd”, piše ogorčeni korisnik.

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

‘Oprostili su mi taj fejl’

“Ja sam imala sasvim suprotnu scenu (barem je bila jedna od dvije). Izlazila sam sa sporedne na glavnu i zaustavila se na zebri. Tako dugo sam čekala da izađem da sam dočekala pješaka, međutim on je stao ispred zebre i naglo se okrenuo sebi desno i samo produžio po nogostupu. Rekao mi je kasnije ispitivač da je čovjek samo zakoračio na kolnik da bih pala. Prije toga se dogodilo da sam ulazila na tu istu sporednu cestu (znači ja sam s glavne skretala u lijevo)”, opisala je korisnica, a zatim nastavila.

U Zagrebu snimljeno vozilo s čudnim uređajem na krovu: Iznenadit će vas čemu služi




“Tada je auto u suprotnoj traci stajao na toj istoj zebri, a žena s kolicima ga je išla zaobići (dakle ona je išla iza auta) i ja se nisam zaustavila, ali sam imala u obziru da je ona iza tog auta. Kasnije me na parkingu pitao sto sam pogriješila i rekla sam mu da nisam znala kako postupiti s obzirom na to da nije bila na zebri, ali da sam ju vidjela i bila sam spremna stati i oprostio mi je taj “fejl”. Uglavnom, prošla sam taj dan iz prve”, pohvalila se jedna korisnica, koja nije imala problema s polaganjem.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.