Foto: Jakov Prkic / CROPIX/Golf IV, Ilustracija

Evo iz koje zemlje Hrvati najviše uvoze rabljene automobile, čak 40 posto dolazi od tamo

Autor: Dnevno.hr/P.V.

U Hrvatskoj si građani sve teže mogu osigurati novi automobil, pa je rabljeni automobil svakako glavna opcija. I pojavilo se istraživanje koje nam govori jasno o tome odakle se najviše uvozi takvih automobila.

Naime, ništa neočekivano, Njemačka, Francuska, Belgija i Italija najveći su izvoznici rabljenih automobila u Europi. Kad je Hrvatska u pitanju, najvažnije tržište je i dalje Njemačka. Prema najnovijem istraživanju, čak 39.7% svih uvezenih automobila provjerenih na carVerticalu prošle godine došlo je iz Njemačke.

Njih 15.6% stiglo je iz Francuske, 13.3% iz Italije, također 13.3% iz Belgije te 5.2% iz Austrije. Mnoga vozila dolaze na nova tržišta uz neke skrivene nedostatke. Tu se prije svega misli na vraćanje kilometraže i skrivanje prijašnjih oštećenja, dvije najčešće prevare u ovoj domeni trgovine.

Screenshot YouTube

Iako za automobile iz Njemačke vrijedi uvriježeno mišljenje kako se radi o kvalitetno održavanim primjercima koji su redovito najbolja kupnja, istraživanje je pokazalo nešto drukčije rezultate.

Od automobila uvezenih iz Njemačke i provjerenih putem ovog kanala 3.4% njih imalo je vraćenu kilometražu, a 22.8% bilo je oštećeno u prošlosti. Izmjene na brojaču kilometara imalo je i 3.3% automobila iz Francuske, a manja ili veća oštećenja pretrpjelo je njih 41.2%.

Od pet najvećih izvoznika u Hrvatsku najmanje oštećenja imaju talijanski automobili – njih 13.1%. Međutim, 4.8% vozila imalo je vraćenu kilometražu.




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.