Public Domain Pictures

KOKOSOVO ULJE JE BOLJE OD PASTE: Evo kako imati biserno bijele zube!

Autor: A.P.

Kokosovo ulje ima moć eliminirati gljivice u ustima, dok pasta za zube nema isti efekt.

Jedna žlica kokosovog ulja može zamijeniti pastu za zube, navode istraživanja. No, znate li zašto je od paste za zube bolje kokosovo ulje.  Kokosovo ulje ima toliku nutritivnu vrijednost i ljekovito djelovanje da bi se trebalo koristiti u svakom domaćinstvu.

Kokosovo ulje sadrži jedinstvenu kombinaciju masnih kiselina sa snažnim ljekovitim svojstvima i onim što je poznato kao srednjelančani masni trigliceridi. Većina triglicerida u masnim kiselinama se smatra dugolančanim, ali kokosovo ulje se metabolizira drugačije. Ovi trigliceridi idu iz jetre u probavni trakt gdje se koriste kao brzi izvor energije. Mjesta na kojima se konzumira kokosovo ulje se smatraju najzdravijima na svijetu.

A što se tiče kombinacije zuba i kokosovog ulja možemo reći da kokosovo ulje čisti zube i spriječava njihovo propadanje bolje od sredstava za ispiranje usta ili paste za zube sfluorom. Provedeno istraživanje daje rezultate koji navode da  kokosovo ulje može ubijati bakterije bolje od paste za zube.

Kokosovo ulje ima moć eliminirati gljivice u ustima, dok pasta za zube nema isti efekt. Gljivice su povezane s mnogim stomatološkim bolestima i propadanjem zuba, a eliminiranje gljivica će poboljšati vaše zdravlje zuba.

Kako koristiti kokosovo ulje?

Sve što trebate jest jedna žlica kokosovog ulja.  Možete napraviti svoju pastu za zube i to kombiniranjem kokosovog ulja sa sodom bikarbonom. Također, možete probati i ovu metodu za čišćenje zuba. Uzmite žlicu kokosovog ulja i stavite je u usta. Ostavite da se ulje topi, promućkajte kokosovo ulje kao kada ispirete usta. Kada završite, ispljunute ulje, ne gutajte.

Rezultat?




Biserno bijeli zubi.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.