ZNANOST NEMOĆNA PRED BOGOM: Tijela svetaca se ne raspadaju, nitko ne zna kako!

Autor: Vjera

Sveta Bernardica iz Lourdesa jedna jedna je od svetica čije je tijelo i dan danas netaknuto...

Znanost se u današnje vrijeme nudi svijetu kao ‘sveznajuća’ knjiga u kojoj možete pronaći odgovore na sva pitanja. Međutim kad djeluje Bog svi znanstvenici, sve literature i ljudski resursi padaju ničice na koljena. Nema toga ljudskog što može objasniti Božje djelovanje. Nema tog znanstvenika koji može objasniti Božja čudesa darovana ovom svijetu, kao dokaz njegova postojanja kao i njegove sveprisutnosti među nama ljudima koji nikako da prihvatimo da nismo bogovi te da su ljudske mogućnosti ograničene pred Božjim. Crkva danas broji više od 200 neraspadnutih tijela svetaca koji nakon smrti izgledaju kao da spavaju, kao da su živi a pred kojima znansot, liječnici i patolozi ostaju potpuno nemoćni, bez ikakvih odgovora. Ta su tijela, na čuđenje znanstvenika, godinama, i desetljećima, ostala sačuvana – iako su pokapana u običnim lijesovima, nisu tretirana nikakvim sredstvima, te su se nalazila u uvjetima koji su pogodovali raspadanju. Jedna od najpoznatijih neraspadnutih tijela je ono najomiljenijeg svetca današnjice Padre Pija, kao i ono svete Bernardice, vidjelice iz Lourdesa koje je naprosto čudesno. Činjenica je da sva znanstvena izvješća  zapravo nemaju odgovora na ovaj fenomen.

Ovi svetci posebni su jer su neprestano  poticali pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji i molitvi svete krunice. Padre Pio sam po sebi bio je čudo Božje. Njegov cijeli život prožet je čudesima, a on je i prvi stigmatizirani svećenik ali i veliki ispovjednik. Preminuo je 1968. godine a njegovo tijelo ekshumirano je 40 godina poslije 2008. godine potpuno očuvano, neraspadnuto a njegovo lice prožeto je živim bojama, što prkosi svim zakonima fizike, znanosti i svim ljudskim dostignućima. Tako je i s Leopoldom Mandićem čije je tijelo kroz 21 godinu počivalo je na gradskom groblju u Padovi, a onda je 19. rujna 1963. preneseno u kapucinsku samostansku crkvu sv. Križa u Padovi – neraspadnuto. Jedna od najpoznatijih svetica čudesno sačuvanog tijela sveta je Bernardica Soubirous. Njezino se tijelo čuva u samostanu sv. Gildarda, u francuskom gradu Neversu. Dva liječnika koja su pregledala tijelo svete Bernardice godinama nakon njezine smrti rekla su sljedeće: ‘Nema neugodnih mirisa. Tijelo je bilo odjeveno u redovničke haljine, odjeća je bila vlažna. Lice, ruke i podlaktice bile su otkrivene. Glava, nagnuta ulijevo. Lice, svijetlo bijelo. Nos tanak, i poput pergamene… Ruke spuštene na prsima bile su savršeno očuvane, nokti također, dok je isprepletenu krunicu izjela hrđa. Na podlakticama su ostale vidljive vene, kao i nokti na nogama … Kako?

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.