ONI IGRAJU ZA BOGA PRIJE SVEGA! KRŠĆANSKI IGRAČI NA EURU: ‘Volim te Isuse’

Autor: Z. K.

Naprijed Hrvatska, za Boga i Domovinu!

Kao  i na svakom velikom sportskom natjecanju, među raznim natjecateljima ima i živućih kršćana. Čovječanstvo tako vidi samo golo trčanje po terenu ili pogled prema nebu kada padne gol, međutim riječ je o igračima koji su duboko posvećeni svome Bogu, igračima koji igraju za Isusa. Donosimo vam samo neka velika imena koja će sljedećih tjedana igrati osim za svoje reprezentacije i za Boga.

Mateo Kovačić – Hrvatska

Iako vjerujemo da cijela hrvatska reprezentacija snagu crpi iz vjere u Boga, izdvajamo Matea Kovačića koji je sa samo 18 godina već je trijumfirao u nogometu. On je i veliki štovatelj Djevice Marije  i kaže da je molitva njegov izvor snage.

‘Nije mi problem izreći kako mi vjera daje snagu i pomaže mi da igram bolje’, rekao je svojedobno Mateo koji kaže da ispod majice kluba skoro uvijek nosi majicu s Isusovim likom. Također, izjavio je kako ‘onaj koji vjeruje u Isusa, nema straha od đavla’.

nog6

Daniel Sturridge – Engleska

On je možda najpoznatiji kršćanski igrač Premier lige. Sturridge je svoj gol protiv Italije proslavio riječima: ‘Ja te volim Isuse i hvalim ti Oca’. Također, on je jedan od onih igrača koji javno svjedoče svoju vjeru pred svijetom, a kako je rekao svaki slobodan trenutak on iskoristi za molitvu, tako će biti i na Euru.




nog1

Christian Benteke – Belgija

Igrač koji je rekao hvala Bogu za sve svoje sposobnosti. ‘Ja stalno slavim, i kad izgubimo jer vjerujem u Boga’, rekao je Benteke. ‘Dakle, kada  zabijem gol prvo što moram učiniti je reći hvala Bogu za njega. On mi je dao snage za pogodak. Ja sam vrlo religiozna osoba. Molim prije utakmice i molim nakon utakmice.’




nog2

Mario Götze – Njemačka

Kad je na Svjetskom prvenstvu Njemačka pobijedila on je izjavio’ Mojim životom upravlja vjera, snaga i nada! Dragi Bože, trebam te minutu, ali ne da bi te zamolio za nešto, već da ti zahvalim za sve što imam.

nog3

Wayne Rooney – Engleska

Možda ćete se začuditi, no i ovaj engleski nogometaš je vjernik. Nedavno je svoje fanove iznenadio rekavši da je oduševljen kršćanskim evangelizatorom, čije su poruke moćne i dirljive, a izjavio je da mu samo vjera može dati tu mentalnu snagu s kojom igra.

nog4

Romelu Lukaku – Belgija

On je izjavio kako je Biblija stjena njegova života i napomenuo da je čita tri puta dnevno! Također, intervjuima je često spominjao vjeru u Boga i kada su ga pitali tome tko treba birati tim za Belgiju on je zagonetno odgovorio: ‘Svaki čovjek  je za sebe, a Bog za sve nas’.

nog7

 

 

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.