SRPSKI MEDIJI LUDUJU: ‘Šah-mat za ustašu! Milanović pod pritiskom EU otvorio granicu’ (FOTO)

Autor: T. P.

Osim tiskanih izdanja, srpski internetski portali već su se u petak navečer obrušili na hrvatskog premijera nazvavši ga "notornim lašcem koji se ispričava Srbima".

S obzirom na izbjegličku krizu, ali i “bisere” premijera Milanovića u javnim nastupima, srpski mediji hrvatskog premijera već nekoliko dana razvlače po medijima pa se tako našao i na mnogim naslovnicama tiskanih medija. I dok su go u četvrtak na naslovnicama nazivali “idiotom” zbog odluka donesenih u jeku izbjegličke krize, u petak i subotu osvrnuli su se na odluku otvaranja granica, protumačivši je kao “vodu na svoj mlin”. Ulje na vatru premijer je dolio i gostovanjem na RTS-u, gotovo istovremeno s Vučićevim telefonskim javljanjem u Dnevnik HRT-a. Milanović je dakako “morao” potegnuti do Beograda pa se ne može reći da su hrvatski i srpski premijer baš ravnomjerno zamijenili mjesta gostovanjima.

Podsjetimo, Vlada Srbije u petak je navečer ukinula protumjere uvedene u srijedu 23. rujna nakon hrvatske blokade teretnoga prometa na graničnim prijelazima sa Srbijom. Promet je normaliziran već u petak poslijepodne kada je ponovno došlo do otvaranja graničnog prijelaza Bajakovo.
Razvoj događaja sa zatvaranjem i otvaranjem granica srpski su mediji opisala uz Milanovića u “glavnoj ulazi” pa se tako našao na naslovnicama Informera, Kurira, Alo!, Politike i drugih. U svom, mahom tabloidnom, stilu, Srbi su dobrano raspalili po premijeru pa je Informer svoju naslovnicu “ukrasio” naslovom: ‘Šah mat za ustašu’, uz Milanovićevu fotografiju. Upravo je taj list posljednjih dana premijera i hrvatsku Vladu prozvao “ustaškom” pa su u tom stilu i nastavili.

>>> SRPSKI MEDIJI: ‘HRVATSKI PREMIJER JE IDIOT – Milanović napravio kaos na Balkanu i zaratio sa susjedima!’

Kurir je u središte svoje naslovnice stavio temu “Milanović izgubio rat protiv Srbije”, uz navode da Bruxelles pokreće istragu protiv predsjednika hrvatske Vlade, a iznad svega stoji naslov: “Orao pao, orao pao”. Blic je pak uz naslov “Milanoviću, ukrao si nam 15 milijuna eura”, naveo da je Srbija zbog šestodnevne blokade imala milijunsku štetu, a uz njih i Turska, Njemačka, Italija…

Osim tiskanih izdanja, srpski internetski portali već su se u petak navečer obrušili na hrvatskog premijera nazvavši ga “notornim lašcem koji se ispričava Srbima”, a sve su “začinili” i brojnim drugih uzrečicama i epitetima…

>>> PROZVALI GA ‘NOTORNIM LAŠCEM’: Evo kako srpski mediji pišu o Milanovićevom gostovanju na RTS-u! (VIDEO)

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.