screenshot/YouTube

PUN UGRIZA I PRETUČEN: Mladića napali u Vojvodini jer je – Hrvat!

Autor: T. P.

U Sonti u kojoj se napad dogodio živi mnogo šokačkih Hrvata, a napadnuti mladić i njegova obitelj članovi su lokalnog hrvatskog kulturno umjetničkog društva.

Dok se Pupovac u Hrvatskoj razmeće Facebook statusima o Srbima u RH koji strahuju i boje se reći koje su nacionalnosti, u Vojvodini je brutalno pretučen mladić J. B. iz Sonte. U Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini (DSHV) navode da je bio žrtva etnički motiviranoga napada.

Mladić je pretučen te su mu na leđima vidljivi ostatci ugriza. “Ovaj napad na nedužnoga mladića hrvatske nacionalnosti očito pokazuje da u srbijanskom društvu i dalje postoji raširena netrpeljivost i negativne predodžbe kada je u pitanju hrvatska nacionalna zajednica, što se u posljednje vrijeme znade manifestirati fizičkim nasiljem”, stoji u priopćenju DSHV-a.

Ovaj je mladić napadnut i ranije – na Božić i tijekom proslave šokačkog običaja Kirbaja. Reakcije državnih tijela i tada su izostale.

Činjenica je da je hrvatska nacionalna zajednica u Republici Srbiji vrlo ranjiva te napadi na ovog mladića nisu izolirani slučaj. U Sonti u kojoj se napad dogodio živi mnogo šokačkih Hrvata, a napadnuti mladić i njegova obitelj članovi su lokalnog hrvatskog kulturno umjetničkog društva.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.