Matija Topolovec/PIXSELL

Na stranu biskupa Komarice stala Islamska zajednica iz BiH!

Autor: T. P.

"Islamska zajednica odbacuje sve pritiske i ucjene koje se vrše nad ovim dobrim, časnim i plemenitim čovjekom“, piše među ostalim u izjavi Rijaseta.

I dok napadi od strane Milorada Dodika na biskupa Komaricu ne jenjavaju, na biskupovu je stranu stalo poglavarstvo Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, davši mu punu potporu, oštro osudivši napade kojima je posljednjih dana izložen zbog podsjećanja na progone i stradanja Hrvata na području Banje Luke i usporedbe s Bleiburgom.

„Islamska zajednica u BiH visoko cijeni ličnost biskupa Franje Komarice. On je svojim likom i djelom pokazao da je dostojan poštovanja kao biskup, kao  vjernik- katolik i kao čovjek”, istaknuto je u izjavi Rijaseta IZ u BiH objavljenoj u Sarajevu, pišu BiH mediji.

Poglavarstvo Islamske zajednice u BiH podsjetilo je kakvu je časnu ulogu biskup Franjo Komarica odigrao tijekom rata, napomenuvši da je on “u najtežim danima u Banjoj Luci ostao uz svoj narod i zajedno sa rahmetli (pokojnim) banjolučkim muftijom Ibrahimom Halilovićem bio nada katolicima i muslimanima u ovom gradu. Islamska zajednica odbacuje sve pritiske i ucjene koje se vrše nad ovim dobrim, časnim i plemenitim  čovjekom“, piše među ostalim u izjavi Rijaseta.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.