screenshoot

GLUMICA ŠOKIRALA SRBIJU: Moja obitelj je preživjela Auschwitz, ali ih je Tito sve pobio

Autor: T. Budak

"Pa, zar vama paše to što govore da je za vrijeme Tita bilo dobro? Cijelu moju obitelj, onu koja je izbjegla Hitlerov Auschwitz i holokaust, Tito je pobio. I nisam ja jedina. A vi čitate svakodnevno kako je Titova vladavina bila fantastična", odlučno izjavljuje Eva Ras

Eva Ras legendarna je srpska glumica, slikarca i književnica, porijeklom mađarska židovka. Rođena je u Subotici 1. siječnja  1941. Diplomirala je na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu. Eva Ras, filmska zvijezda bivše Jugoslavije, ne želi umrijeti prije nego kroz knjigu o Josipu Brozu Titu ne kaže istinu:

“Sada će mi izaći i knjiga. Tri godine sam pisala kolumne za jedne novine i oni su mi dopustili da pišem protiv diktatora. Pisala sam protiv Tita. Ne svaki put, ali uglavnom sam pisala protiv komunizma, protiv socijalizma i protiv Titove diktature. Sada objavljujem te kolumne”, kaže 76-godišnja Eva Ras za Nezavisne.com.

“Imam 76 godina i mogu svakog dana umrijeti. Hoću sebi ovom knjigom podići spomenik dok sam živa. Pa, zar vama paše to što govore da je za vrijeme Tita bilo dobro? Cijelu moju obitelj, onu koja je izbjegla Hitlerov Auschwitz i holokaust, Tito je pobio. I nisam ja jedina. A vi čitate svakodnevno kako je Titova vladavina bila fantastična. Svi znamo da je njegova vladavina rezultirala bratoubilačkim ratom jer se desetljećima nisu rješavala nacionalna, imovinska pitanja. Netko mora izreći istinu”, odlučna je srpska glumica.

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.