screenshot

(FOTO) ‘RASPRODALI CEO TIRAŽ’: Srbi dijele poster Ratka Mladića s natpisom ‘srpski heroj’!

Autor: dnevno.hr

Trenutno ne postoji zakonska regulativa koja bi potez poput ovog objavljivanja postera Ratka Mladića kao heroja, sankcionirala

Doživotna presuda Ratku Mladiću, optužba za genocid u Srebrenici ni tri dana kasniji nisu razuvjerili Srbe da je u njihovim redovima zločinac, a ne heroj. U kontekstu takvog stava učinili su još jedan iracionalan potez pa uz tabloid Srpski telegraf čitateljima dijele poster s Mladićevim likom, uz natpis “srpski heroj”.

Analitičari napominju da je takav potez odobravanje stravičnih zločina koje je Mladić počinio tijekom rata, no stavovi građana o tome su podijeljeni.

Al Jazeera je u Srbiji upitala nekoliko prolaznika bi li postavili poster Ratka Mladića na svoj zid i snimila nekoliko bizarnih odgovora: dio ih je isticao da bi to svakako učinili jer ga smatraju herojem, dok drugi to ne odobravaju.

‘To je bilo davno i prošlost treba ostati u prošlosti’, rekla je jedna Beograđanka.

“Cijenim čovjeka kao osobu. Dobar je čovjek, dao je sve od sebe da sačuva ono što je imao”, kaže jedan Beograđanin za Al Jazeeru.

Srpski telegraf, koji Mladića smatra herojem, dan nakon prodaje poster pohvalio se da je rasprodao sve primjerke novina. Osim Mladićeva postera, ovaj je list usred serije objave transkripata razgovora Željka Ražnatovića Arkana.

S obzirom na sjajnu rasprodanost broja, najavili su i da u tom tonu nastavljaju i dalje.




“Kao nagradu vernim čitaocima, čiji se broj iz dana u dan uvećava, u sutrašnjem broju Srpski telegraf nastavlja da u serijalu donosi ekskluzivne informacije iz tajnog Arkanovog dosijea. Pored toga, čitaoci će imati priliku da pročitaju transkripte razgovora generala Ratka Mladića sa najmoćnijim i najuticajnijim političarima tog vremena.”, najavili su temu za 27. studenoga.

“Ne možemo šutjeti kada se netko osuđuje samo zato što je Srbin”, poručio je o presudi Mladiću glavni urednik tih novina, Milan Lađević.

Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava JUKOM, za Al Jazeeru je objasnio da je moguće da se ratne zločince svrstava među heroje.




“To je problem etike i nedostatka dobrog ukusa. Zbog svega što piše u optužnici i zbog presude s mnogo dokaza i žrtava, svega što zaista stoji, ovakav potez je neprimjeren. Ukoliko taj medij koji je to učinio dobiva bilo kakvu podršku od Vlade Republike Srbije, ovo se ne smije tolerirati. Vjerujem da je mnogo profitabilnije isprintati poster Ratka Mladića, a ne stranice i stranice optužnice. To baca sjenu na mogućnost regije da izađe iz problema u kojima smo se našli i da otvoreno govori o genocidu u Srebrenici i raketiranju Sarajeva, kao i svemu ostalom”, rekao je Antonijević i dodao da trenutno ne postoji zakonska regulativa koja bi potez poput ovog objavljivanja postera Ratka Mladića kao heroja, sankcionirala.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.