VELIKI DAN ZA HRVATE: Osuđeni Stjepan Mesić, Vesna Pusić i Milorad Pupovac!

Autor: J. Jakšić

Ovi ljudi poticali su agresiju na Hrvatsku, radili protiv nacionalnih interesa i stajali na strani Srbije.

Prema odluci Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, za Vesnu Pusić, Milorada Pupovca i Stjepana Mesića, sada je donesena i službena presuda – njihovo djelovanje bilo je usmjereno protiv hrvatskih nacionalnih interesa.

”Teško je predvidjeti učinak ove presude, ali jedno je sigurno, ovakve osobe ne bi trebale obnašati dužnosti koje danas obnašaju. Vesna Pusić počela je još kao mlada osoba raditi protiv hrvatskih nacionalnih interesa, a što se tiče Stjepana Mesića, on je zajedno s Pusić, stao na stranu Srbije i krenuo izjednačavati žrtve s agresorima. Ove osobe etički se ne ponašaju prihvatljivo, Mesić je tako u tajnosti išao svjedočiti protiv Hrvatske, Tuđmana i na kraju, hrvatskih generala”, ispričao nam je predsjednik HNES-a, Zvonimir Šeparović i dodaje kako je sljedeći na redu – Josip Broz Tito i činjenica kako je komunistički režim bio zločinački.

”S druge strane, imamo Milorada Pupovca koji zloupotrebljava svoju saborsku poziciju za širenje četničkih ideja, optužen je za četničku veleizdaju”, nastavlja naš sugovornik.

”Grabar Kitarović je imala pravo kada je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, taj čovjek je bio zločinac. Volio bih istaknuti kako se kreće i u borbu protiv ”kulturgenocida” u HNK Ivan pl. Zajc jer tamošnji redatelj Oliver Frljić Hrvatsku proglašava ustaškom”, zaključio je ugledni pravnik.

Što je Sudište utvrdilo, pročitajte u nastavku teksta, a donosimo dio teksta koji se odnosi na ministricu vanjskih poslova, Vesnu Pusić.

”…što je u dvama proteklim desetljećima bila među najradikalnijim osobama koje su se sustavno borile protiv hrvatskih nacionalnih interesa, u širenju krivotvorina o Domovinskom ratu i lažnom optuživanju i predsjednika Tuđmana i hrvatskih generala, a s otvorenom podrškom Carli del Ponte, glavnoj tužiteljici međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

…što je sustavno pokušavala pretvoriti agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u navodni građanski rat, s podijeljenom odgovornošću i krivnjom. Štoviše, u Hrvatskom je saboru, zlonamjerno i neistinito proglasila Hrvatsku agresorom na Bosnu i Hercegovinu.




Hrvatsko nacionalno etičko sudište u Drugom sudbenom vijeću za odlučivanje o etičkim optužbama za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa, bio je u sljedećem sastavu: Zvonimir Šeparović – predsjednik, Zdravko Vladanović – glavni tajnik te članovi Vijeća: Nikola Debelić, Ante Beljo, Vladimir Iljkić, Josip Jurčević, Zvonimir Hodak, Nevenka Nekić, Željko Olujić, Josip Pecarić, Zdravko Tomac i Đuro Vidmarović.

5.-HNES-ETIČKA-OSUDA-STJEPAN-MESIĆ

6.-HNES-ETIČKA-OSUDA-MILORAD-PUPOVAC

4.-HNES-ETIČKA-OSUDA-VESNA-PUSIĆ

 




Autor:J. Jakšić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.