Tihomir Dujmović gostuje kod Aleksandra Stankovića!

Autor: dnevno.hr

Od kraja 2012. Dujmović je kolumnist našeg portala i autor je više od 80 uradaka.

Tihomir Dujmović, kolumnist portala Dnevno, gostovat će u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 voditelja Aleksandra Stankovića.

Tihomir Dujmović rođen je u Ogulinu 1963., gdje završava osnovnu i srednju školu potom u Zagrebu diplomira na Pravnom fakultetu. Novinarstvom se počinje baviti za vrijeme studiranja, prvi tekst u Poletu objavljuje 1987. Tih godina objavljuje u Studentskom listu te radi u informativnom programu Omladinskog radija do 1990. U prvim emitiranjima OTV-a godine 1989. i 1990. autor je prvog prikazivanja lidera hrvatskih političkih stranaka od Tuđmana preko Gotovca do Ivana Zvonimira Čička, a za Božić 1989. priprema prvu emisiju o kardinalu Stepincu koju potom Kršćanska sadašnjost objavljuje na videokazeti. Od 1990. do 2005. objavljuje u nizu novina: Globusu, Novom listu,Trećem programu hrvatskog radija, s tim da godine 1994. postaje urednik unutarnje politike u Nedjeljnoj Dalmaciji, a potom je dvije godine šef dopisništva Slobodne Dalmacije u Zagrebu. Od 1995. do 2000. dopisnik je hrvatske redakcije Deutschea Wellea. Kolumne počinje objavljivati 1998. u Slobodnoj Dalmaciji, potom dvije godine u Glasu Slavonije, nakon toga je dvije godine glavni urednik lista za iseljenike „Matica”. Potom je tri godine glavni urednik Plavog radija, a kasnije će punih sedam godina biti koncesionar vrlo popularnog radio Trsata u Rijeci.

Od 2006. do 2008. kolumnist je Večernjeg lista, no kolumna mu se ukida nakon političkih intervencija. Godine 2010. ponovo postaje kolumnist Večernjeg lista, a prema podatcima uredništva upravo je njegova kolumna jedan od najčitanijih tekstova u čitavoj tiskovini. Unatoč tome, naprasnom odlukom glavnog urednika Ogurlića ovih dana mu se ponovo zabranjuje pisanje u Večernjem listu. Zadnji tekst u Večernjem listu koji je objavio je tekst o nalazima ureda za istraživanje žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata koji su otkrili dvije masovne grobnice: najvjerojatnije jednog cijelog razreda srednje zrakoplovne škole iz NDH te ranjenika i bolničkog osoblja iz plućne bolnice Brestovac, obje lokacije su na Sljemenu. Nakon tog teksta otkazana mu je daljnja suradnja.

Nakon što mu je glavni urednik zabranio daljnju suradnju u Večernjem listu, nakon pune tri godine suradnje i unatoč činjenici da su te kolumne bile najčitanije u novini, rečeno mu je da suradnju prekidaju sa 1. prosincem 2012.. Na dan najvećeg našeg slavlja, napisao je kolumnu analizirajući da li doista svi plačemo od sreće, no ova kolumna nikad nije objavljena, a rečeno mu je jedino da je “ovaj puta stvarno pretjerao preko svake mjere”… Dujmovićevu zabranjenu kolumnu možete pročitati OVDJE.

Početkom godine Dujmović je diljem Hrvatske promovirao svoju najnoviju knjigu kolumni, znakovito nazvanu “Tko mi zabranjuje kolumne”. Od kraja 2012. Dujmović je kolumnist našeg portala i autor je više od 80 uradaka.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.