PUPOVČEVE NOVOSTI BRUTALNO ISPRDALE HRVATSKU HIMNU: ‘Lijepa naša haubico’

Autor: Iva Međugorac

Pupovčev medij isprdao se s himnom.

Portal Novosti glasilo je srpske nacionalne manjine, a donatori istoga su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske te Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Uz to, ovaj medij financira se i iz državnog proračuna te djeluje u hrvatskom medijskom prostoru. Izdavač istog je Srpsko narodno vijeće, dok je za izdavača potpisan najglasniji Srbin u Hrvata te saborski zastupnik Milorad Pupovac. Glavnim urednikom potpisuje se Ivica Đikić, dok je izvršna urednica Tamara Opačić. Ekipa je to koja se ovih dana na veoma drzak način isprdala s hrvatskom himnom. “Lijepa naša haubico”, stihovi su pjesme objavljene na tom portalu, a u ovom kontekstu valja imati na umu da se objavom tih stihova krši Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske u kojem stoji:

– Uporaba grba, zastave i himne Republike Hrvatske slobodna je u umjetničkom i glazbenom stvaralaštvu i u odgojno-nastavne svrhe, pod uvjetom da se time ne vrijeđa ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske.

Stihove pjesme “Lijepa naša haubico” prenosimo u cijelosti da bi se što bolje prezentirao način na koji žive nacionalne manjine u Hrvatskoj, poglavito ona srpska, najglasnija u potraživanjima istih.

Lijepa naša haubico,

Oj ti švapska cijevi mila,

Stare salve djedovino,

Da bi vazda sve pobila!




Mila, kanonado slavna,

Sila si nam ti jedina.

Mila, kuda si nam ravna,




Mila si neselektivna!

Držićevom, Savskom teci,

Vukovarskom asfalt dubi,

Pred Lisinskim svijetu reci,

Da topništvo Hrvat ljubi.

Dok mu Meron suce sije,

Dok mu ni Haag prijetnja nije,

Dok mu Srbe grobak krije,

Haubica nek’ sve bije!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.