KALINIĆ ZA DNEVNO.HR: Zagreb je spreman primiti izbjeglice, no problem nam je Vlada od koje ne primamo nikakve informacije!

Autor: B.Biško

Zagreb je izgleda spremniji od naše države, "dečki" iz Vlade su po mišjim rupama dok ekipa iz Zagreba radi konkretne poteze...

Svima je već jasno kako je Vlada RH pala na prvom većem ispitu, a to je kriza s izbjeglicama. Možemo reći Bogu hvala da oni nisu bili na vlasti u vrijeme Domovinskog rata jer bi ga, očito je po ovoj krizi, izgubili već u prvoj godini.

Od naših vrlih ministara i premijera ne možemo dobiti ništa konkretno, ustvari od Milanovića tu i tamo dobijemo koju pametnu misao iz neke knjige koja je bila na repertoaru ovaj mjesec.

S druge strane glavni grad Lijepe naše je unatoč nesposobnosti države spreman za dolazak izbjeglica.

Zagreb zasad ima odgovor na kaos koji je nastao u krizi s izbjeglicama. Dok Milanović baca “državničke” floskule, Bandić “dela” i skuplja predizborne bodove.

Za stanje u Zagrebu smo kontaktirali Pavla Kalinića, Pročelnika Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

“Zagreb je spreman, problem je što zapravo mi ne znamo ništa. Država nam je trebala javiti podatke o broju izbjeglica, vremenu kada će doći i slično. Međutim, od njih nismo dobili nikakve podatke”, rekao je Kalinić.

Veliki broj izbjeglica biti će smješten na zagrebački velesajam.




“Mi imamo pripremljenih 2600 madraca, napravili smo 36 tuševa. Mi smo spremni. Međutim problem je što mi zapravo ne znamo ništa, uopće koliko će doći ljudi. Nije problem ako bude trebalo te kapacitete dignuti još više.” kazao je Kalinić.

“Mi smo ovdje da ih primimo i pomognemo koliko možemo, znamo da nismo njihova zadnja destinacija, no želimo im olakšati na njihovom putu prema njima obećanoj zemlji”, rekao je Kalinić.

Uz Kalinićev ured, u pripreme su još uključeni Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Policijska uprava zagrebačka, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradski ured za zdravstvo, Robni terminali Zagreb, Zagrebački holding, Nastavni zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba “dr. Andrija Štampar”.




Izgleda da nas čekaju još mnoga iznenađenja, na koje naša Vlada nije spremna i sposobna dati brze i konkretne mjere.

Autor:B.Biško
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.