pixabay.com

ANTIFE SPREMAJU RUJANSKU ‘REVOLUCIJU’!

Autor: Marin Vlahović

Nakon što prethodni pokušaji masovnih prosvjeda nisu urodili željenim rezultatima, antife su najavile odlučnije akcije pa se tako razmatraju i prijedlozi poput blokade škola

Povijest nas uči da kada neki galame o svojoj tobožnjoj ugroženosti, onda nam predstoji napad od istih, i to u najbližoj budućnosti. Ljevičarski portali već dulje vrijeme histeriziraju o revitalizaciji ustaštva i klerikalizaciji države, a ono što je svakako prelilo čašu njihovog strpljenja jest micanje ploče s imenom trga, najmilijeg, jedinog i vječnog im vođe-Josipa Broza Tita. Uz prve korake prema ograđivanju od komunističkih simbola i ličnostima tog vremena, u javnost izlaze i za neke pojedince opasne informacije, tajne skrivane više od šezdeset godina. Koliko god to nekima teško padalo, Hrvatska nije Jugoslavija i komunisti više nemaju monopol nad istinom i njenom  interpretacijom, da ne kažemo falsificiranjem povijesti. Naravno, njihove strahove i patološku nostalgiju za dobrim starim vremenima željeznog komunizma kada si neistomišljenike mogao strijeljati ili makar poslati na dugogodišnju robiju, ne dijeli velika većina građana i zato su lukavo počeli birati bojna polja za koja misle kako bi im mogla dati prednost u ratu za društveni prostor, koji im je nužan radi nametanja isključivog svjetonazora i pseudokomunističke doktrine.

Jedno, ustvari najvažnije takvo bojno polje je obrazovanje, a presudna bitka kurikularna reforma. Vrijeme istječe za antife. U trenucima dok pišem ovaj tekst čak su i neki ljevičarski mediji potvrdili informacije kako je uhićen veći broj osoba radi podmetanja požara, od kojih su neki i srpski državljani. Drugi su pak većinom Srbi koji žive u Hrvatskoj. Ono na što smo upozoravali cijelo ljeto, dobiva potvrdu policijskom akcijom. Normalno, od policije ne možemo očekivati da objasni naciji dublji kontekst ovog sezonskog terorizma nad Dalmacijom. Ali stvar je jasna i mnogi građani će imati hrabrosti zbrojiti dva i dva. Neki pobunjeni Srbi, posjećuju svoju rodbinu i prijatelje a onda podmeću požare da bi unijeli nesigurnost, strah i nanijeli štetu Hrvatskoj. Pošto se radi o organiziranim grupama, vrlo vjerojatno o njihovim aktivnostima znaju i u Srbiji, a sasvim izvjesno je da imaju i potporu makar dijela struktura te države.

Ipak, veoma je važno da zadržimo prisebnost i ne odgovorimo na ovaj teror bilo kakvim oblikom nasilja ili diskriminacije prema turistima iz Srbije i građanima Republike Hrvatske koji su pripadnici srpske nacionalne manjine, jer ćemo na taj način ići na ruku onim snagama u zemlji čiji je glavni cilj izazivanje kaosa i anarhije. Hrvati su opet podijeljeni a s obzirom da je propaganda zadnjih 15-ak godina uspjela posijati sjeme razdora, važno je dati ljudima dovoljno vremena i prilike da progledaju.

S druge strane, potrebno je primijeniti i maksimalan pritisak na Vladu da odgovori na ovakav oblik terorizma, beskompromisnom i odlučnom politikom prema Srbiji. Šutnja bi u ovakvoj situaciji bila ravna kukavičluku, te bi dodatno osilila agresora. Ako budemo imali dovoljno pameti, rujan ćemo dočekati spremni jer tek onda slijede pravi napadi, i to od unutarnjeg neprijatelja koji se duboko uvukao u sve sfere društva. Na društvenim mrežama, grupe građana, indoktrinirane, financirane i vođene od strane antifa pripremaju masovne prosvjede u rujnu a s obzirom da im je želja zavesti što više ljudi, ponovno će se ovo događanje naroda odvijati pod krinkom borbe za provođenje školske reforme. Naime, nakon što prethodni pokušaji masovnih prosvjeda nisu urodili željenim rezultatima, antife su najavile odlučnije akcije pa se tako razmatraju i prijedlozi poput blokade škola. Jedan radikalni njihov pripadnik se javno žalio na stranici podrške kurikularnoj reformi, kako nemaju dovoljnu potporu roditelja za akciju blokade škola. Velike nade polažu i u ekonomski slom države prouzročen propašću Agrokora. Ti kreatori kaosa, nesposobni za išta konstruktivno, priželjkuju tisuće otkaza, i kao njihovu konsekvencu socijalni revolt i nerede. Tada planiraju stati na čelo kolone i voditi ovce da ruše vlastitu državu. Generalni pokusi su već provedeni ovog ljeta, kada su testirali puls nacije u Splitu, preko instant pučkih „heroja“ koji su vrijeđali Vladu i premijera te pozivali na pobunu zbog požara u Dalmaciji. Ali požare nisu podmetnuli branitelji iz HOS-a već antifama svjetonazorski bliski krajiški Srbi. Plan je time propao i sada im ostaju samo Agrokor i obrazovanje. Evidentno, antife spremaju rujansku revoluciju. Ta revolucija se formalno vodi za budućnost naše djece. Sintagma da revolucija jede svoju djecu u ovom slučaju nije primjenjiva. Revolucionari su previše gladni. Zato će pojesti sami sebe.

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.