Evo što pišu susjedi i strani mediji o svastici na travnjaku u Splitu

Autor: I.Knežević

Srpski mediji redom opisuju situaciju te s upitnikom u naslovima pišu kako "Hrvatsku UEFA izbacuje iz kvalifikacija zbog kukastog križa". Bosanski Dnevni Avaz piše o "velikoj sramoti na Poljudu", navodeći da nam također prijeti izbacivanje iz kvalifikacija.

Većina vodećih europskih medija prenijela je vijest o incidentu na Poljudu na kojem je osvanuo kukasti križ, simbol nacista u 2. svjetskom ratu. Eurosport, Daily Mail, Guardian, ESPN, AS, Marca i skoro svi talijanski mediji prenijeli su vijest o tome kako Hrvatsku zbog novog incidenta vjerojatno očekuje nova kazna UEFA-e.

“Iako je navijačima bio onemogućen pristup stadionu, oni su pronašli način da napakoste svojoj reprezentaciji. UEFA je dosta stroga prema Hrvatskoj, pitanje je kako li će tek sada reagirati. Jedno je sigurno, rasistički navijači napakostili su Rakitiću i ekipi”, piše španjolski AS.

Eurosport piše kako su u HNS-u svjesni problema te su brzo reagirali i zakrpali problem tijekom poluvremena. Eurosport piše kako su radnici na stadionu pokušali tijekom poluvremena ukloniti svastiku, ali da nisu bili baš uspješni, dodajući da “Hrvatsku očekuju gotovo sigurno nove kazne”. Talijanski mediji incident su opisali kao “imbecilnu akciju domaćih navijača koja je zasjenila utakmicu”.

Srpski mediji redom opisuju situaciju te s upitnikom u naslovima pišu kako “Hrvatsku UEFA izbacuje iz kvalifikacija zbog kukastog križa”. Bosanski Dnevni Avaz piše o “velikoj sramoti na Poljudu”, navodeći da nam također prijeti izbacivanje iz kvalifikacija.

 

Autor:I.Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.