VOJNIČINE U SABORU: Željko Glasnović, Stiv Culej – dobrodošli!

Autor: Snježana Vučković

"Mi kojima je zapovijedao osjećali smo silno strahopoštovanje prema njemu. Glasnović, kao izučeni vojnik, ponekad je imao metode koje nisu svi mogli podnijeti. Sigurni smo da će takav biti i u saborskoj klupi: beskompromisan, odvažan, nepodmitljiv...", tvrde Glasnovićevi suborci.

Velike braniteljske nade od kojih se s pravom očekuje da u saborskim klupama jednom zauvijek razriješe pitanje populacije s kojom se do sada poigravalo su – Željko Glasnović i Stiv Culej.

Tijekom same predizborne kampanje bilo je jasno kako je riječ o karizmatičnim osobama koje bi zahvaljujući svojim životopisima i svemu do sad učinjenom mogle dobro kotirati na listama.

“Trebamo svi doći u Savsku, neka vide da nas ima. Nikoga nećemo dirati, nećemo biti agresivni, poštovat ćemo sve zakone, pa i one s kojima se ne slažemo, ali dirnu li nekog invalida u kolicima, nećemo sjediti prekriženih ruku. Mi smo za peglanje spremni, samo izdajte zapovijed”, grmio je prije pola godine general Glasnović na jednoj od braniteljskih tribina.

Što o Glasnoviću misle branitelji HV-a i HVO-a?

– Riječ je o karizmatičnom i autentičnom vojniku kojeg ste morali slijediti i gledati sa strahopoštovanjem. Nikada, nikada sebe nije stavljao u prvi plan, kako u ratu, tako i u poraću. On je jedini general koji bi sve učinio za dobrobit, ne samo branitelja, nego hrvatskog naroda općenito. Istovremeno, riječ je o jedinom generalu koji živi u bratovom stanu i koji za sebe ne traži ništa. U ratu je bio fascinantan… Mi kojima je zapovijedao osjećali smo silno strahopoštovanje prema njemu. Glasnović, kao izučeni vojnik, ponekad je imao metode koje nisu svi mogli podnijeti. Sigurni smo da će takav biti i u saborskoj klupi: beskompromisan, odvažan, nepodmitljiv…

Stevo Culej – Stiv, poznato je i veliko braniteljsko ime. Riječ je o veteranu hrvatskih specijalaca i prekaljenom branitelju čiji je brat jedan od policajaca izmasakriranih u Borovom Selu. Culej iza sebe ima tešku i mučnu borbu dokazivanja krivnje ljudima koji su počinili ovaj nezapamćeni masakr. Trećinu svog života podredio je želji da se četnici koji su nakon ovog zločina abolirani, ponovno privedu licu pravde.

Stiv Culej je jedan od prosvjednika koji je dobar dio vremena proveo u šatoru na Savskoj 66, a prije godinu dana za naš je portal kazao ovo:




“Ići ću u Lisinski na Dan policije jer sam je ja stvarao sa svojim pokojnim bratom. Ostojić kao kukavica i sve kukavice i Jude na vlasti nisu bile s nama u vrijeme stvaranja hrvatske policije, naravno da ću se pojaviti. Vrijeme je da svi krenemo prema Zagreb u koji se spremaju ići specijalci… Bit ćemo u prvim redovima na Markovom Trgu… Dosta je bilo zatvaranja pojedinaca, reći ćemo im što ih ide. Neka nas ne pokušaju spriječiti u tome – rekao je Stiv Culej.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.