Petar Glebov/PIXSELL

DRAMATIČNA REAKCIJA IZ VUKOVARA: ‘Po našem gradu harači se smišljeno, naoružano i – podučeno!’

Autor: S. Vučković

"Za ovakvo barbarsko i užasavajuće ponašanje snose odgovornost također njihovi predstavnici u Saboru Republike Hrvatske - Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović, te cijela jedna svita njihovih pristaša tzv. zaštitnika ljudskih prava, npr. Stazić, Milanović, Matić, Ostojić....", kaže se u priopćenju.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara priopćenjem se oglasila vezano uz napade mladića srpske nacionalnosti na tamošnje građane:

“U Vukovaru se tijekom proteklog vikenda odvijala prava drama. Naoružani, pijani i neintegrirani potomci Pupovčevih i Stanimirovićevih glasača, naoružani vatrenim oružjem, haračili su Vukovarom  sa ciljem traženja žrtava nad kojima bi se mogli iživljavati,te na taj način iskazati  svu svoju mržnju prema Hrvatskoj, svemu što je hrvatsko i vukovarsko.

Ta trojica balavaca, upitnog kućnog odgoja ( ako se to može nazvati odgojem), dva su dana pijani terorizirali Vukovarce, ponajprije mladež, ne razmišljajući uopće o tome o kojem se spolu radi. Kako je poznato, u tom svom pohodu, kojeg su nazvali navijačkim, napali su i mladića, mladog vukovarca, dijete hrvatskog branitelja, logoraša, te mu nanijeli teške fizičke povrede, zbog kojih je mladić hospitaliziran. To im naravno, nije bilo dovoljno, nego su samo koji sat-dva kasnije, vatrenim oružjem i zastrašivanjem, na raskrižju, napali automobil sa još nekoliko hrvatskih mladića i jednom djevojkom, koji su uspjeli pobjeći na vrijeme te sve odmah prijaviti policiji u Vukovaru. Policija je pohvatala bagru, koja se bez imalo kompleksa uputila u taj ubilački i zastrašujući pohod, bez imalo osjećaja odgovornosti, bez imalo razmišljanja kako to samo po sebi može završiti, ne samo po žrtve, nego i po njih same.

Ili možda ipak i nije tako? Tko kaže da su oni to radili bez razmišljanja?

Ne, radili su vrlo smišljeno, vrlo organizirano, naoružano i primjereno podučeno. Kada kažem primjereno podučeno, tada prije svega govorim o roditeljskom odgoju, kojega u ovakvom obliku već Hrvatska i Vukovar vidješe devedesetih. Međutim, za ovakvo barbarsko i užasavajuće ponašanje snose odgovornost također njihovi predstavnici u Saboru Republike Hrvatske – Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović, te cijela jedna svita njihovih pristaša tzv. zaštitnika ljudskih prava, npr. Stazić, Milanović, Matić, Ostojić….

U posljednjih nekoliko godina sa saborske govornice mogli smo se naslušati takvih gnjusnih izjava, koje su pod krinkom ugroženosti u stvari bili “Katedra za obuku” ovakvih barbara, a sve u cilju huškanja određenog korpusa srpske nacionalne manjine, kako bi činili upravo ovako užasne i zabrinjavajuće stvari, kao što su se zbivale proteklih dana. Zaključak se sam po sebi nameće – gospodo vi ste izravno odgovorni za ovako nešto, jer Pupovac i Stanimirović su dvije glave, koje su za to dobro plaćene.

Postavlja se pitanje, što bi se dogodilo da je sve ovo završilo sa smrtnim ishodom, s obzirom da je u igri i pištolj? Tko bi ovoga puta bio kriv – rakija, kretenski odgoj ili možda čak i vi? Jeste li se ikada zapitali što vaši postupci i izjave mogu imati za posljedicu?




Ne, vi ste vrlo svjesno išli na ciljanu skupinu mladih ljudi, koja će biti indoktrinirana vašim bolesnim i ne ostvarenim ciljevima. Podlo, nema što!

Teorija po kojoj posiješ strah i onda kako bi zavladao ideš gradom i vičeš -to je vuk, to je vuk- a sve pod krinkom ugroženosti, samo je dokaz koliko ste jadni, pokvareni, maliciozni i zli, kada ste u stanju žrtvovati i “svoju” mladost. Fuj, može vas biti sram, jer niste ljudi, vi ste potomci demona nekih prošlih vremena, a svim tim vremenima ste bili gubitnici. Očekivali ste reakciju koja bi u sebi sadržavala osvetu od strane Hrvata, od strane svih onih koji Hrvatsku doživljavaju svojom istinskom domovinom, onih koji ju poštuju i vole, bez obzira kojoj naciji pripadali.
Hrvatsku je branilo i više od 10 000 pripadnika srpske nacionalne manjine, te ste vi i ovi balavci, svojim ponašanjem, svojim riječima i ne-djelima, ponizili (po ne znam koji puta) i njih, a i oni su porezni obveznici.

Dokazali ste kako mirna reintegracija nije poslužila ničemu osim vašim idejama i pretenzijama , ali ste se malo preračunali – niste baš očekivali da će se pošten svijet vratiti u svoj Vukovar, da će tu stvarati novi život. Niste očekivali novu generaciju mladosti, koja ne mrzi, koja je ponosna i časna.




Onu koja voli Hrvatsku i Vukovar.

Niste očekivali, što samo potvrđuje sve teze po kojima ste bijedni, jadni gubitnici, po kojima ni nakon krvavog razaranja Vukovara, masakriranja i ubojstava, egzekucija na Ovčari i drugim masovnim grobnicama,zatočenjima po logorima smrti, pravi domoljub ne umire, ne osvećuje se, ali pamti. Ta ista mladost je sada napadnuta, djeca zatočenika srbočetničkih logora, djeca silovanih majki, djeca bez jednog ili čak oba roditelja…. Ta ista djeca odgojena su na način u kojem se poštuje pravni poredak Republike Hrvatske, odgojena su tako da u njega vjeruju i da se na njega mogu osloniti, iako u samom Vukovaru situacija sa aboliranim četnicima i dalje nije riješena…No ta su djeca otišla u Policijsku postaju i prijavila napad..

To je odgoj, to je razum to je ono što ste zaboravili uzeti u obzir- jer sudite svijet po sebi.

Kada bi bilo onako kako vi sudite svijet, tada bi se normalan svijet spustio na vašu razinu, na razinu napadača, na razinu njihovih ne-roditelja, tada bi bili kao vi- krv za krv..No to se nije i neće dogoditi, jer nismo vi, jer Hrvatska nije natopljena krvlju naših domoljuba, djece, majki, staraca, očeva, zato da bi se mi upecali na vaše udice. Mi svoje mrtve poštujemo, svoju djecu volimo, a vas boli briga i još potpirujete vatru.

Što hoćete? Očekivali ste kako će se u Podunavlju Hrvati i domoljubi reintegrirati vama !?

Hrvatska ima institucije, pravni sustav, sustav kazne i odgovornosti… Počnite poštovati taj sustav, kojega ste pokušali izopačiti na sebi svojstven način, no nije vam uspjelo, u protivnom napustite ovu zemlju, jer ne zaslužujete ni disati ovaj sveti zrak.

Zločinci, tako ih slobodno možemo nazvati, biti će kažnjeni, nadam se tako rigorozno, da više nikada i nikome ne padne na pamet ovako nešto, jer mi vjerujemo pravnoj državi i njezinim polugama vlasti.

Od vas očekujemo  da odstupite sa položaja i dužnosti koje obavljate, ali i ispriku svima onima kojima ste nanijeli štetu  svojim izopačenim riječima, svojim djelima, svojom poganošću i sramoćenjem ne samo Hrvatskog Sabora, nego i svih onih časnih ljudi koji žive u Lijepoj našoj. Ispričajte se i onom časnom dijelu pripadnika srpske nacionalne manjine koje ste sustavno, godinama jednako tako vrijeđali i zastrašivali.

Naša je mladost doživjela strašan šok, željeli ste getoizirati jedan grad, sijati strah u 21 stoljeću, a niste se maknuli sa stupnja kromanjonaca…Vaša “pesmarica bit će mesa bit će mesa klat ćemo hrvate” vaš je krimen, za kojega će te ubrzo odgovarati, jer kopaste rupu u koju ste sami upali.

Našoj napadnutoj mladosti svi možemo samo skinuti kapu kako su reagirali,Ponosni smo na njih…rane će proći, ali zaboraviti neće. Uz nas je Bog, pravda i poštenje- uz vas… eto, tako vam Bog pomogao i dobri odvjetnici, jer vrijeme je reintegracije u civilizaciju…”

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.