Ilustracija: Pixabay

(RECEPT) KRUH ZA MLADOLIK IZGLED: Zamijesite ove zdrave namirnice i skinite godine s lica i tijela

Autor: Zlatko Govedić

Kvalitetna i adekvatna prehrana utječe na usporavanje procesa starenja. Na internetu možete pronaći brojne savjete i recepte, a mi vam danas donosimo jedan od njih – kruh za sporije starenje tijela.

Stručnjaci napominju da su zdravlje i ljepota izravno povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu, hormonskoj aktivnosti te ako nemamo manjak određenih, veoma bitnih minerala i vitamina u organizmu, tada će i naš tjelesni izgled biti daleko bolji.

Pogrešne kombinacije namirnica te konzumacija nezdrave hrane u velikoj nam mjeri oduzimaju zdrav i lijep izgled. Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i lokalne masne naslage.

Dolazi i do poremećaja metabolizma, a on ne mora biti vidljiv do četrdesetih godina života.

Sastojci:

200 g heljdina brašna

200 g integralnog pšeničnog brašna




100 g raženog brašna

1 prašak za pecivo

malo sode bikarbone




4 žlice maslinova ulja

½ žlice kima

1 žlica sjemenki lana

malo ružmarina

½ l vode

Priprema:

Pomiješajte sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentiraju.

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Smjesu ulijte preko pek-papira u odgovarajuću posudu i pecite između 30 minuta i sat vremena, ovisno o tome koliko je kruh debeo, tj. koliko je posuda velika.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.