Ilustracija: Pixabay

(RECEPT) KAKO NAPRAVITI ULJE ČEŠNJAKA? Ovaj dragocjeni preparat služi za ublažavanje bolova u leđima i zglobovima

Autor: Zlatko Govedić

Mnogi se ljudi žale na kronične bolove u leđima i zglobovima zbog hodanja po asfaltu, sjedenja u uredima i nedovoljnog kretanja.

U moru raznih recepata i savjeta, danas vam predlažemo ulje češnjaka za ublažavanje tegoba.

Ovaj prirodni lijek mogao bi održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove te istodobno otkloniti mnoge prateće probleme.

Priprema:

Oljuštite 300 do 400 g češnjaka i sitno ga nasjeckajte, stavite u staklenku i prelijte ga jednom litrom kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja, najbolje maslinova ili suncokretova.

Zatvorite staklenku poklopcem i ostaviti na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi. Neka odstoji dva tjedna. Svakodnevno promućkajte staklenku.

Na kraju ćete dobiti ulje češnjaka. Procijedite ga kroz četiri sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.




Primjena:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava se preko noći. Češnjak poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima. Samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca.




Napomena:

Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.