Ilustracija/Pexels

(RECEPT) INSTANT-ENERGIJA: Napitak od samo dva sastojka koji će vas u trenutku razbuditi i oraspoložiti

Autor: Zlatko Govedić

U danima kada se ne možete dovoljno odmoriti ili naspavati, potreban vam je energetski poticaj. No, recepti su često komplicirani, a sastojci su egzotični i teško ih je nabaviti.

Stoga vam treba jednostavan recept za domaći napitak koji će vam dati mnogo energije u samo nekoliko minuta. Osim što će vas razbuditi, ovaj će vam napitak popraviti i raspoloženje.

Sastojci:

1 šalica svježe iscijeđenog soka limuna
2 žlice meda
½ l vode

Priprema:

Stavite sve sastojke u staklenu zdjelu i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Uporabite toplu vodu jer će se tako med lakše otopiti.

Napomena:




Dodavanje limunova soka vodi najjednostavniji je način da dobijete energetski podsticaj. Limun pretvara vodu u prirodni energetski napitak, prepun elektrolita, koji su od ključnog značaja za stanice koje proizvode energiju.

Med je bogat ugljikohidratima, koji su primarno gorivo kojim se tijelo koristi za proizvodnju energije. Ujedno, meda čini vaš napitak i ukusnim.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.