Foto: Pexels

Ovako možete prepoznati pravi med: Bitno je obratiti pozornost na jedno

Autor: F.F

Med je već stoljećima dio naše prehrane, a ovaj prirodni proizvod ne samo da je ukusan, već se također koristi u raznim sferama, uključujući kozmetiku, njegu kože te medicinske svrhe. Istraživanja su pokazala da redovita konzumacija meda tijekom samo dva tjedna može značajno smanjiti razinu šećera u krvi za impresivnih šest posto, dok kolesterol pada za sedam posto.

Blagotvoran učinak meda nije rezerviran samo za tekući oblik; proizvodi od meda također doprinose očuvanju našeg zdravlja. Posebno su korisni u hladnijim razdobljima kada su respiratorni problemi poput prehlada i gripe češći. Med se također ističe kao izvrstan saveznik u jačanju imunološkog sustava te je omiljeni sastojak svakog čaja.

@deja_vida_ Da li ste znali za ovo? #foryou ♬ original sound – Dejana Vidaković

Kako otkriti je li med pravi?

Važno je napomenuti da je ključan odabir autentičnog meda. Kako biste provjerili njegovu ispravnost, kulinarski stručnjaci preporučuju jednostavan trik. Za to vam je potrebno malo meda, tanjur i voda, prenosi Mondo.

Želite sjajnu kosu, blistavu kožu i jake nokte? Nećete pogoditi koje namirnice imaju najviše kreatina

Prema jednom savjetu s TikToka, med posjeduje svojevrsno “pamćenje”. Kako biste provjerili autentičnost meda, pomiješajte ga s vodom i nježno okrećite tanjur kružnim pokretima dok ne izglađujete promjene u medu. Ako je med pravi, formirat će saće (kao što možete vidjeti u videu), dok lažni med neće.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.