Foto: Europa Press via AP/Guliver

‘ZELENSKI JE DOBRO TRENIRANA PAPIGA!’ Hrvatska književnica ne želi šutjeti: ‘Europski kreteni su nasjeli, najvećoj budali je jasno kome je rat trebao’

Autor: N.K

Popularna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan 12. svibnja u Beogradu planira predstaviti svoj najnoviji Roman “Doživotna robija”, a tom prigodom dala je intervju za Blic. 

Osim o književnosti i životnim mudrostima, Vedrana Rudan govorila je o ratu u Ukrajini.

Već je ranije iznijela svoj stav kako u ovom ratu Zapadne sile vidi kao licemjerne budući da su i same pokretale velik broj krvavih ratova prije nego što je Rusija odlučila iz sigurnosnih bojazni pokrenuti invaziju na Ukrajinu.

“Zelenski je dobro trenirana američka papiga”

Rudan kaže kako je rat u Ukrajini banalan te da su za njega između ostalog odgovorni Amerikanci.

“Rat u Ukrajini je toliko banalan da je to zastrašujuće. Isti scenarij gledamo već desetljećima. Amerika odluči krenuti u rat protiv neke zemlje, u ovom slučaju je to Rusija, onda počne s pripremama. Ovaj je rat Amerika sa saveznicima pripremala godinama. Naoružavala je Ukrajinu, izabrala Ukrajincima predsjednika koji je karikatura vojskovođe, ali istovremeno dobro trenirana američka papiga”, ustvrdila je Rudan.

“Cijene rastu do neba”

Kaže kako je i “najvećoj budali” jasno kome je ovaj rat trebao.

“Najveći ceh plaća Ukrajina koje više nema, to je spaljena zemlja, i Europa koja je nasjela Americi tko zna po koji put. Kad kažem ‘Europa’ mislim na vođe europskih država od kojih su kreteni svi do jednoga. Cijene rastu do neba, inflacija je zastrašujuća, bogataši će postati još bogatiji, Rusija neće nestati sa lica zemlje, a mi ćemo se tresti od hladnoće i gladi.




Rudan dodaje kako se Putin u ovom ratu ponaša kao što su se ponašali i američki predsjednici u ratovima koje se u oni vodili posljednjih desetljeća.

“Jezivo je koliko ukrajinski narod pati. Cinici bi rekli, kad na demokratskim izborima izabereš Zelenskog za predsjednika, teško da ćeš doći na zelenu granu”, kazala je i dodala kako ni Putin ni Amerika neće odgovarati za svoje zločine.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.