Foto: AP Photo/Darko Vojinovic, Guliver Images

Vučić pred svijetom spominje otete teritorije: ‘Srpskom narodu uzimali su sve’

Autor: I.G.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će održati “povijesni govor” ispred Opće skupštine UN-a u New Yorku. Vučić je naglasio i da se njegov govor “mnogima neće svidjeti”, a uoči tog govora na Instagramu je fotografiju s ulica New Yorka uz začuđujuću poruku u opisu.

“Trideset godina srpski narod trpi najgore licemjerje, pritiske i napade, samo zato što je želio sačuvati svoju zemlju i ognjišta svojih pradjedova. U tih trideset godina uzimali su nam sve, od ljudi, do teritorije. I za sve to što su nam činili, uvijek su krivili nas.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Zrak slobode udišemo punim plućima’

Vučić je rekao kako je danas situacija u Srbiji “jednako teška kao što je bila i prije petnaest ili dvadeset godina”.

“Ipak, po prvi put, i ovdje u UN sve snažnije pušu vjetrovi slobode. Mi, Srbi i građani Srbije, zrak slobode udišemo punim plućima i čuvat ćemo svoju zemlju. Nema predaje!”, napisao je na Instagramu Vučić.

‘Želim ostaviti pečat’

Ranije je kazao kako će glavna tema njegovog govora biti principi međunarodnog javnog prava.

“Kao politički veteran, želim ostaviti pečat i tim govorom i molim građane Srbije da to poslušaju, bit će poslije 17 sati, govorit ću činjenice, istinu i vjerujem da se mnogima neće dopasti. Možda ću govoriti i nešto duže, možda će me prekinuti, neki su govorili i duže, njih nisu prekidali”, rekao je Aleksandar Vučić i dodao da je popisao sve velike lidere koji su govorili duže te da će te činjenice iskoristiti ukoliko ga budu prekinuli.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.