Foto: Screenshot Facebook video

(VIDEO) ANTIVAKSERI NAPALI LIJEČNICU! Brutalno je vrijeđali i nasrtali: ‘Da ti Hrvatska vidi facu, sram te bilo’

Autor: N.K

Hrvatska liječnička komora (HLK) upozorila je Ministarstvo unutarnjih poslova da su prosvjednici u Bjelovaru vrijeđali i prijetili jednoj liječnici te su zatražili informaciju o postupanju spram pojedinaca.

HLK u priopćenju navodi da je ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru 9. prosinca održan antivakserski prosvjed na kojem je snimljen i video objavljen na Facebooku.

Na snimci se jasno vidi kako prosvjednici galame i psuju liječnicu na najgore moguće načine, unose joj se u lice i snimaju je. “Sram te bilo, je*o te Capak”, urlali su na uho liječnici. Vikali su joj da je đubre, izgovarali teške psovke, a snimateljica se i zatrčala za liječnicom koja je pokušala pobjeći. “Da ti Hrvatska vidi facu”, viknula je prosvjednica gurnuvši kameru u lice liječnici koja se pokušala sakriti torbom koju je nosila.

“Ovo nije prvi takav slučaj”

“S obzirom na to da ovo nije prvi takav slučaj i da je sličnih verbalnih napada i prijetnji liječnicima bilo i ranije, HLK je zatražio od MUP-a informaciju o tome kako su okvalificirali protuzakonito ponašanje prosvjednika te hoće li po završetku kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznenu prijavu”, stoji u priopćenju.

Osim toga, HLK upozorava kako su u blizini zdravstvenih ustanova osvanuli plakati s prijetnjama liječnicima i medicinskim sestrama da će im biti suđeno i da će “odgovarati” zbog cijepljenja protiv covida-19.

“Komora ove plakate smatra nedopustivim, očitim činom pritiska, uznemiravanja i poticanja na nasilje i mržnju prema zdravstvenim radnicima te poziva policiju i državno odvjetništvo da procijene postoji li u njima elemenata kaznenih djela, kako bi se izbjegli daljnja radikalizacija i moguće nasilje spram zdravstvenih radnika”, stoji u priopćenju.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.