Foto: V.M. Tauber/Cropix/ilustracija

U dvije sarajevske osnovne škole stigla dojava o bombi: Svi su učenici i zaposlenici evakuirani

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Nakon što su stigle dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, evakuirani su učenici i zaposlenici Osnovne škole “Ćamil Sijarić” u sarajevskom naselju Dobrinja i oni u Osnovnoj školi “Čengić Vila”.

Prema informacijama koje je objavio N1, dojava u školi na Dobrinji je stigla oko 12.25 sati, a na Čengić Vili u 12.38. U poruci je navedeno da se u školi nalazi bomba. Policijski službenici MUP-a KS su u školama gdje se obavlja pregled.

Foto: AP Photo/Amel Emric/ilustracija/ Guliver

Uhićeni nakon dojava

Ovo nije prva takva dojava u posljednjih nekoliko godina, bilo ih je više. Za sve se na kraju utvrdilo da je riječ o lažnoj dojavi. Uslijedilo je i nekoliko uhićenja s obzirom da je riječ o kaznenom djelu Ugrožavanje sigurnosti.

Više takvih slučajeva je u posljednjih nekoliko godina zabilježeno i u Hrvatskoj. Početkom veljače ove godine pojavila se informacija o bombi u Ekonomskoj školi Vukovar su izvedeni iz škole za koju se na kraju ispostavilo da je lažna.

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.