Foto: Unsplash/Ilustracija

Totalni slom popularnog portala, direktor objavio: ‘Ukidamo stotine radnih mjesta’

Autor: I.G.

VICE Media, globalno poznata medijska kuća, planira značajno smanjenje radne snage nakon nedavnih promjena u poslovnom modelu. Izvršni direktor Bruce Dixon objavio je da će ukinuti stotine radnih mjesta kako bi se tvrtka prilagodila novim strategijama distribucije sadržaja.

Ovaj potez dolazi nakon što je tvrtka podnijela zahtjev za stečaj u Sjedinjenim Američkim Državama u svibnju prošle godine, te nakon što ju je kupila Fortress Investment Group. Dixon je najavio da će VICE Media uspostaviti partnerstva s etabliranim medijskim tvrtkama kako bi distribuirala svoj digitalni sadržaj.

Fortress Investment Group, koja je nedavno preuzela VICE Media, također posjeduje poznate medijske platforme poput Channel 4, Los Angeles Times i Business Insider, koje su već ranije ove godine sprovele slične mjere smanjenja radne snage.

Foto: Screenshot/Vice.com

‘Ukidamo nekoliko stotina radnih mjesta’

Dixon je izjavio da tvrtka više ne smatra održivim distribuirati digitalni sadržaj na način na koji je to činila do sada, što je rezultiralo planiranim smanjenjem radnih mjesta. Dodao je da će tvrtka nastaviti s prodajom poslovanja, s detaljnijim informacijama koje će biti objavljene u idućim tjednima.

“Nažalost, to znači da ćemo smanjivati radnu snagu, ukinuti nekoliko stotina radnih mjesta”, rekao je Dixon. Tvrtka nastavlja s prodajom poslovanja, tvrdi Dixon i dodaje da će nove informacije objaviti idućih tjedana.

Počeci tvrtke sežu u 1994. godinu, kada su Shane Smith, Gavin McInnes i Suroosh Alvie pokrenuli marginalni časopis pod nazivom Voice of Montreal. Vice Media danas djeluje u više od 30 zemalja.




Nekad su vrijedili 5.7 milijardi dolara

Tvrtka je 2017. procijenjena na 5.7 milijardi dolara i bila je proglašena avangardnom kompanijom koje će protresti tradicionalni medijski krajolik oštrim sadržajem usmjerenim na mlade.

Očekivalo se da će Vice privući milijune mlađih ljudi putem platformi na društvenim medijima. Produkcija tvrtke uključivala je My Journey Inside the Islamic State, u kojem je novinar Vicea snimao s terorističkom skupinom u Siriji.




Produkcija VICE Media obuhvaćala je raznolike sadržaje poput dokumentaraca My Journey Inside the Islamic State, te praćenje sportske diplomacije kroz putovanje košarkaške zvijezde Dennisa Rodmana i tima Harlem Globetrottersa u Sjevernu Koreju.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.