Foto: Nera Simic / CROPIX

Tomašević otkrio što stvarno misli o Milanovićevim izjavama: ‘Nije tajna, od nečeg smo se ogradili’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Koordinator Možemo i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević govorio je o nadolazećim parlamentarnim izborima. Naime, Možemo je danas predstavio svoj program, no dojam je da ostale stranke ostaju u sjeni sukoba između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. No, Tomašević naglašava da je njihov fokus i dalje na sadržaju.

“Bitno je maknuti HDZ s vlasti, ali je pitanje je što nakon toga. Glas za nas je glas za jasne zelene i lijeve politike, otpornu ekonomiju, jednaku i pravednu državu, za sigurne i solidarne građane itd.”, naglasio je Tomašević u Dnevniku N1.

Iako su pregovori s SDP-om propali, ocijenio ih je korektnim, podsjetivši da su još prošle godine odlučili da će na izbore ići samostalno. “Po našim istraživanjima u sve četiri izborne jedinice, imamo tri sigurna mandata u tri jedinice, govorimo o 4., 5., 7. i 9. jedinici, a jedan je na knap, u petoj izbornoj jedinici. Sad ćemo tamo pojačati kampanju i uvjereni smo da ćemo osvojiti mandat u svim jedinicama”, odlučan je Tomašević.

Foto: Nera Simic / CROPIX

Tomašević: Izbori su nepredvidljivi, optimistični smo

Kazao je da im je cilj da imaju jači saborski klub i da s SDP-om budu u mogućnosti formirati vladajuću većinu. “Ovo su dosta nepredvidljvi izbori, puno je toga pred nama, ali mi smo optimistični”, dodao je te naglasio da nikako neće u široku vladu koja ide od ljevice do desnice.  “Mi sigurno nećemo biti dio vlade s Domovinskim pokretom i Mostom, mi sigurno u toj vladi nećemo biti. što se tiče drugih opcija, vidjet ćemo kako će stvari rasplesti.”

Komentirao je i bi li Milanović bio prihvatljiv premijer za Možemo. “Mi imamo svoju kandidatkinju, nama je Sandra Benčić najbolja kandidatkinja od svih. Međutim, od početka smo govorili i tu se ništa ne mijenja, rekli smo da ako će SDP imati više mandata, naravno da ćemo prihvatiti njihovog mandatara.”

Što se tiče istupa Zorana Milanovića, gradonačelnik Tomašević kaže da nije tajna da se s nekim dijelovima ne slažu. “Znali smo se i ograditi i osuditi ih, tako da sve ovisi o tome kako će ta vlada izgledati, i zato je važna izlaznost. Mislim da bi ulaskom Zorana Milanovića u ovu utrku moglo doći do rekordne izlaznosti, ne samo na lijevom spektru i na centru, nego i na desnom. Vjerujem da veća izlaznost znači micanje HDZ-a s vlasti.” Na upit u kojoj će on izbornoj jedinici biti prvi na listi, kazao je: “Reći ću vam ekskluzivno da neću u prvu. Objavit ćemo sve kroz nekoliko dana.”

On stoji iza mega pljačke! Zaveo naivnu Mirnesu pa je odbacio kao staru krpu: Doznalo se sve







Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.