Foto: Screenshot/YouTube

ZELENSKI UPUTIO ZNAKOVITU PORUKU IZRAELCIMA: ‘Oni opet izgovaraju ove riječi!’ Upozorio na izraz koji Putin koristi i ukazao na podudarnost datuma ruske invazije s osnivanjem Nacističke stranke

Autor: B.B.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se izraelskim zastupnicima, a u svom govoru je rekao da je Nacistička stranka, poznata kao NSDAP, pokrenuta u Njemačkoj prije 102 godine 24. veljače, baš na datum kada je Rusija napala Ukrajinu, prenosi BBC.

“Oni opet izgovaraju ove riječi – ‘konačno rješenje’ – tu misle na nas, ukrajinski narod… rečeno je na sastanku u Moskvi”, rekao je Zelenski.

Inače, Zelenski je podrijetlom Židov, a neki od njegovih rođaka poginuli su u Holokaustu.

‘I vi morate živjeti sa svojim odlukama’

Podsjetimo, ‘konačno rješenje’ bio je naziv plana pod kojim su Nijemci u Drugom svjetskom ratu provodili Holokaust.

Pozvao je Izrael da pomogne ukrajinskom narodu u otporu protiv ruske vojske, a citirao je i nekadašnju izraelsku premijerku Goldu Meir riječima “mi želimo živjeti, ali naši susjedi žele nas vidjeti mrtve”.

“Ostajemo, spremni smo na kompromis”, dodao je. U svom je govoru povlačio izravnu paralelu između sadašnje Ukrajine i povijesti Izraela suočenog s arapskim neprijateljstvom.

Također je pozvao Izraelce da daju oružje Ukrajini te ih pitao zbog čega ne uvode sankcije Rusiji.




“Izbor je vaš, braćo i sestre, i vi morate živjeti sa svojim odlukama”, poručio im je.

Autor:B.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.