Zambija: U sudaru kamiona i autobusa 53 poginulih

Autor: hina

Mogu potvrditi da su 53 osobe poginule u nesreći. No, neka su tijela još priklještena pod kamionom, te smo zatražili dizalicu za podizanje kamiona - zjavio je Harry Kalaba, ministar zadužen za katastrofe.

U sudaru autobusa i kamiona smrtno je stradalo najmanje 53 osobe u četvrtak u Chibombu, 100 km sjeverno od glavnog grada Zambije Lusake, kazao je ministar.

– Mogu potvrditi da su 53 osobe poginule u nesreći. No, neka su tijela još priklještena pod kamionom, te smo zatražili dizalicu za podizanje kamiona – zjavio je Harry Kalaba, ministar zadužen za katastrofe.

– U ovom trenutku ne mogu vam reći koliko je točno bilo ljudi u autobusu – rekao je on, priznajući da njegove službe nisu uspjele kontaktirati prijevoznika.

Lokalni mediji izvijestili su da se u autobusu nalazilo do 70 putnika.

Autobus poštanskih službi Zampost povezivao je područje Pojasa bakra na sjeveru i Lusaku kad se sudario s kamionom koji je vozio u suprotnom smjeru iz nepoznatih razloga.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.