VIDEO: Hollywoodski producent je Izraelski agent tajne službe?

Autor: A.P.

Slavni hollywoodski producent koji je tvorac hitova poput ''Pretty woman'' i ''Fight club'' je bio agent izraelske tajne službe.

Čovjek velikog hollywoodskog imena koji je stvorio filmske hitove poput ”Fight Club” i ”Pretty Woman” je Arnon Milchan.

Novinarki Illani Dayan je u izraelskom showu ”Uvda” na Chanellu 2 je ispričao sve o načinu svog života tokom godina za vrijeme kojih je radio na promicanju nuklearnog programa Izraela i nabavljanja oružja za izraelsku vojsku.
Ben Affleck, Robert De Niro, Russell Crowe i još neka velika glumačka imena se nalaze na Milchanovom popisu bliskih surađivača koje se ujedno dovodi i u vezi s izraelskom tajnom službom.

Arnon je otvoreno priznao kako je pokušao angažirati u radu za izraelsko Ministarstvo obrane što više svojih kolega iz Hollywooda.

Među onima koje je uspio nagovoriti da mu se pridruže je bio i pokojni redatelj Sydney Pollack koji je preminuo 2008. godine. Pollack je za Izrael kupio oružje i vojnu opremu.

Arnon je izjavio: ”Mogao je reći ‘ne’. Mnogo puta je to i učinio. Ali puno je puta i rekao ‘da’ te nam pomogao” te je otkrio kako je koristio popularnost hollywoodskih glumaca kako bi namamio u njihove domove znanstvenike na sastanke, jedan od ”namamljenih” je bio i stručnjak za nuklearno oruže Arthur Biehl. Kao razloge sastanaka navodio bi projekte na kojima bi glumci navodno radili te bi od Biehla tražio znanstvene savjete.

Arnon je očekivao kako će Biehl odmah surađivati s njim čim čuje kako će imati priliku surađivati sa poznatim ”zvijezdama”.

Mediji navode kako je i glumac Robert de Niro od samog početka znao za producentov dvostruki život. De Niro je izjavio: ‘Pitao sam ga jednom prilikom je li istina da nabavlja oružje za Izrael. On mi je odgovorio potvrdno. Bio sam znatiželjan pa sam ga pitao da doznam o čemu se radi, a ne da ga osuđujem. Jednostavno sam prihvatio dobiveni odgovor. Rekao mi je kako te stvari radi za svoju zemlju”




Prije dvije godine je objavljena knjiga ”Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon Arnon Milchan” u kojoj se spominje upletenost producenta u rad izraelskih tajnih službi.

Autori knjige Doron i Gelman su tvrdili kako je Milchain bio operativac izraelskog zavoda za znanstvene odnose koji su prikupljali informacije za razvoj izraelskog nuklearnog programa.

Arnon Milchan i dalje snima filmove ze njegova tvrtka New Regency trenutno radi na četiri filma. Od kojih je i biblijski spektakl ”Noah” koji treba izaći 2014. godine u kojem glume Anthony Hopkins, Emma Watson i Russell Crowe, prenose svjetski mediji. 




 

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.