Ilustracija/Screenshot/Twitter

BOLSONARO TRUMPOVIM STOPAMA: ‘I Brazil će preseliti veleposlanstvo u Jeruzalem’

Autor: Hina

Brazil će slijediti američki primjer te preseliti svoje izraelsko veleposlanstvo u Jeruzalem, objavio je izabrani predsjednik Jair Bolsonaro u četvrtak.

“Kao što sam rekao tijekom kampanje, kanimo preseliti brazilsko veleposlanstvo iz Tel Aviva u Jeruzalem. Izrael je neovisna država i poštujemo je”, napisao je u tvitu.

SAD je preselio veleposlanstvo u Jeruzalem u svibnju, izazvavši ogorčenost Palestinaca i ključnih muslimanskih vođa.

Guatemala i Paragvaj slijede američki primjer, ali Paragvaj je poništio mjeru nakon što je Mario Abdo Benitez prisegnuo za predsjednika u kolovozu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozdravio je novosti u tvitu.

“Čestitam svom prijatelju, izabranom brazilskom predsjedniku Jairu Bolsonaru, na njegovoj nakani da preseli brazilsko veleposlanstvo u Jeruzalem”, napisao je i dodao: “Povijestan, ispravan i uzbudljiv korak”.

Bolsonaro – na glasu kao “brazilski Donald Trump” – izrazio je slaganje sa SAD-om u nekoliko vanjskopolitičkih pitanja kritizirajući ljevičarski režim u Venezueli i kinesku ekonomsku moć.




Bivši vojni časnik, koji je uvjerljivo pobijedio na nedjeljnim predsjednički izborima, prisegnut će 1. siječnja.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.