Berlusconi putuje u Libiju na summit Arapske lige

Autor: hina

Talijanski premijer jedini je zapadnjački šef države i vlade koji je pozvan na ovaj summit, a usto će ondje održati i govor.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u subotu će otputovati u posjet Libiji, gdje će u Sirtu sudjelovati u radu summita Arapske lige na kojemu će održati govor, izvijestili su u petak vladini izvori.

Berlusconi je jedini zapadnjački šef države i vlade koji je pozvan na ovaj summit, a usto će ondje održati i govor, prenio je isti izvor. Italija u Arapskoj ligi ima status promatrača.

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini izjavio je kako bi Berlusconi u svom izlaganju trebao govoriti o izraelskom zamrzavanju izgradnje novih naselja na palestinskim teritorijima, a arapske bi čelnike trebao pozvati na normalizaciju odnosa s Izraelcima.

I španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos u subotu će doputovati u Libiju gdje će se angažirati na pokušaju da okonča nesuglasice nastale između Tripolija i Švicarske, izjavio je u petak Jose Luis Rodriguez Zapatero po završetku summita europskih čelnika u Bruxellesu. Bern i Tripoli odnose su zahladili nakon uhićenja, u srpnju 2008. u Ženevi, sina libijskog čelnika Moamera el Gadafija, Hanibala, optuženog za nasilje u obitelji.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.