Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX/Ilustracija

Susjed iz pakla terorizira cijelu zgradu: ‘Pomozite, uhvatio se superljepila i luduje’

Autor: M.P.

Svi stanari stambenih zgrada znaju koliko izazovan suživot sa susjedima može biti. Nemaju svi iste navike niti osjećaj za druge. Jedan korisnik Reddita požalio se na svog ‘susjeda iz pakla’ i moli za savjet kako riješiti problem. “Susjed u zgradi nas terorizira, a sada smo izgleda došli i mi na red”, počinje svoju objavu.

Opisuje i što im problematični susjed radi. “Dosad nam je dvaput zalijepio bravu i vrata superljepilom, napravio nam veliku novčanu i materijalnu štetu. S njim se ne da razgovarati. Prijavili smo ga, policija ne može ništa, mi dokaza nemamo da se o njemu radi, ali poznat je po takvim radnjama otprije jer su ga drugi stanari već prijavljivali policiji. Što se još može napraviti u ovoj situaciji? Ta osoba mrzi sve i želi da se iselimo, kao što su i neki drugi. Nama je stan top i nećemo nigdje. Kako dalje?”, pita se.

Ubrzo je stiglo mnogo ideja kako da doskoči susjedu. “Zazidajte mu ulazna vrata, stavite mu auto na coke preko noći, skinite mu prezime sa poštanskog da mu ne stižu računi. Zapuniš mu auspuh na autu purpjenom. Proliješ mu Mr. Muscolo po karoseriji ili mu je ukrasiš sprejem. Uglavnom vratiš mu istom mjerom”, prijedlog je jednog korisnika Reddita.

Mladencima zazidali ulaz: Umjesto mladu, štemao je ulaz u kuću

Drugi se sjetio odakle mu je poznata priča sa zazidavanjem vrata. “Stara priča s jednog pira gdje su mladencima prijatelji zazidali ulaz u kuću za vrijeme svadbe i ostavili mu štemalicu za ujutro. Tako da kad su došli doma prebijeni od svatova malodženja je umjesto da štema mladu štemao ulaz u kuću. Ne znam je li istina, ali u svakom slučaju dojmila me se spačka i ostala u sjećanju. Pa eto zašto je ne iskoristiti za odmazdu ovakvim jazavcima koji ne daju ljudima živjeti”.

“Susjed iz pakla”, slažu se ostali u komentarima. No, neki mu savjetuju da je odmazda grozna ideja. “On će sve to onda napraviti tebi i još će imati opravdanje. Kada eskalira to tih razina, nikoga nije briga kako je počelo, a tebi auto na servisu i nemaš struje. Nema spuštanja na te razine već kucanje na vrata, ugrađivanje kamera, dogovor s ostalim susjedima. U ovakvu bitku se ne ide s nekime tko je doktor u izmišljanju problema, takve tikve imaju više kreativnosti od prosječnog umjetnika”.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX/Ilustracija

Dobio korisne savjete: Obrati pažnju na ovo ako želiš postaviti kameru

Drugi kažu, ako postavi kameru, obavezno mora staviti oznaku da je objekt pod video nadzorom na vidljivo mjesto jer u protivnom policija ili sud to neće uzeti kao dokaz. “Moj susjed je radio kaznena djela po haustoru i kad sam ga snimio skrivenom kamerom policija je rekla da to ne može prihvatiti kao dokaz zbog toga što nisam označio da se prostor snima i da su jako male šanse da mi to prođe na sudu, Doduše rekli su da bi definitivno bio valjan dokaz u slučaju da se takvo što napravi na privatnom vlasništvu, ali haustor je zajednički”.

“Ja isto imam jednog u zgradi, meni ne radi probleme, ali nekim susjedima bome dobre. Nedavno su postavili kamere po zgradi, jedna susjeda čak ispred stana, jer policija prihvaća prijave samo ako imaš dokaz. Moraš skupiti potpise od susjeda i onda možeš postaviti kameru ispred svog stana, možda ga to demotivira da ti radi sra*a”, poručuju mu u odgovorima.




Na kraju se javio i nesretni stanar koji se požalio na problematičnog susjeda pa najavio kakvo je rješenje smislio. “Zasad će dvoje tužiti za verbalne prijetnje, ali daj Bože da ga uhvatimo na djelu, to bi olakšalo situaciju. Sredit ćemo sve legalnim putem dok ga ne izbacimo”.

Srpkinja se požalila da je u Hrvatskoj prošla pakao: Došla na sezonu pa je dočekao užas




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.