Foto: Damir Krajac / CROPIX

Slijepoj Angeli (29) oduzeo život nožem: Stigla presuda za bešćutno ubojstvo u Zaprešiću

Autor: Dnevno.hr

Zbog brutalnog ubojstva 29-godišnje supruge Angele u stanu u Zaprešiću, Franjo Jurić danas je nakon samo jednog ročišta nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora.

Odluka je to sutkinje na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, gdje su još jednom ispričani svi jezivi detalji kobne večeri kada je 29-godišnji Franjo svojoj slijepoj supruzi jednom rukom začepio nos i usta i stezao joj vrat, a onda joj je presudio s čak 25 poteza nožem.

Mladić je, piše Jutarnji, presudu slušao mirno, čvrsto stišćući bijeli štap rukama, a otkrio je i kako će svoju polovicu nekretnine prepisati obitelji pokojne žene.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Teško se nosio s preljubom

“Za ovo kazneno djelo je zapriječena kazna od najmanje 10 godina zatvora, a u odnosu na kaznu koja je izrečena, vidljivo je da je bilo više olakotnih nego otegotnih okolnosti. Optuženik je do ovog događaja imao uredan život i u skladu sa svojim ograničenjima zbog svoje sljepoće. Iz dokaza proizlazi da nije bio nasilan niti problematičan u bilo kojem smislu kao osoba, bračni drug, radnik na poslu”, istaknula je sutkinja.

No, sve je pošlo po zlu kada je pokojna Angela upoznala muškarca s kojim je započela intimnu vezu. Jurić se s time teško nosio, no nije htio razvod, već sačuvati brak i oprostiti joj preljub, ali, nažalost, situacija se nije razvijala u pozitivnom smjeru. Sve je eskaliralo kada je Angela navečer planirala otići do svog ljubavnika, a Franjo je izgubio kontrolu.

“To je kod optuženika prouzročilo stanje u kojem nije mogao vladati svojim postupcima niti upravljati svojom voljom u punom opsegu nego je bio bitno smanjeno ubrojiv kako je pokazalo psihijatrijsko vještačenje”, nastavila je sutkinja. Pritom je, dalje, navela i da je ubojstvo posljedica narušenih bračnih odnosa nakon čega se osvrnula i na činjenicu da si je optuženi pokušao oduzeti život.

Nakon sezone iz noćne more Modrićev suigrač napokon saznao prekrasnu vijest koja sve briše




Angela se borila do samog kraja

Okolnosti dosadašnjeg urednog života, neosuđivanosti, nenasilnosti, bitno smanjene ubrojivosti, priznanja te kajanje i žaljenje govore u prilog blažeg kažnjavanja, piše Jutarnji. No, ubojstvo je izvedeno na vrlo težak način. Osim činjenice da je žrtva slijepa pa time i posebno ranjiva, okolnosti su takve da zaslužuju strože kažnjavanje.

Iako vještaci nisu uspjeli utvrditi koliko je dugo trajala patnja mlade žene, činjenica je da nije umrla odmah, već da je pružala otpor i borila se za goli život. Jurić je to znao, no nije prestajao s bešćutnim nasiljem. “On je bio svjestan njezina otpora i svog napora koji je uložio da ju usmrti”, zaključila je sutkinja podsjetivši da je žrtva bila mlada osoba, koja unatoč svojoj sljepoći, nastojala živjeti ispunjeno i sadržajno




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.