Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Sjećate se rastrojenog pravaša koji je pokušao ubiti rođena brata? Evo što se sada događa s njim

Autor: Dnevno.hr

Protiv bivšeg dogradonačelnika Zadra Ivice Vlakića (47) podignuta je optužnica pred Županijskim sudom u Zadru zbog pokušaja ubojstva vlastitog brata.

Podsjećamo, stravične scene su se odigrale lani u studenom, i to u kuhinji kuće u Diklu gdje Ivica živi s majkom. Nakon što je u kuću došao njegov stariji brat (50) kako bi posjetio majku, Vlakić je, prema optužnici, nakon verbalnog i potom fizičkog sukoba s njim, uzeo nož i bratu zadao više ubodnih i ubodno-reznih rana u nakani da ga usmrti.

Čovjeka je spasila brza reakcija hitne pomoći i operacija, a državno je odvjetništvo u optužnici predložilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Kalmetin igrač

Povod užasu bile su obiteljske razmirice, a nakon što je Vlakić shvatio što je učinio pozvao je susjede u pomoć.

Kako je pisao Zadarski, bratu su u bolnici konstatirane teške tjelesne ozljede, odnosno desetak uboda nožem po trupu i rukama a protiv Vlakića je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Inače, Vlakić je bio zamjenika gradonačelnika Božidara Kalmete s liste tadašnjeg koalicijskog partnera HSP Ante Starčević koja se nakon jednog u nizu raskola među pravašima pretvorila u Moderne demokratske snage (MODES). Na mjestu zamjenika gradonačelnika bio je od 2013. do 2017. godine.

Bivšoj curi, njezinom dečku i njegovoj majci prijetio smrću, a onda ih pregazio autom




Osim toga, njegovo je ime od ranije poznato policiji jer je 2019. godine protiv njega podignuta optužnica zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Policija mu je tada u kući pronašla četiri spremnika za dugo vatreno oružje, te više komada raznog streljiva vojnog podrijetla.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.