Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

NEOBIČNA PODRŠKA IZ ZAGREBA: Bandić podržao Čovića za predstojeće izbore u BiH

Autor: Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je u Mostaru izrazio potporu aktualnom hrvatskome članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću u ponovnoj kandidaturi na ovu dužnost za predstojeće opće izbore u listopadu u BiH.

“Lider poput Čovića je potreban ne samo hrvatskom narodu nego i Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu”, rekao je Bandić nakon susreta sa Čovićem.

Pozvao je Hrvate da se ujedine na predstojećim izborima kako bi ostvarili svoje interese u BiH.

“Uvjet da bi bili zajedno u Bosni i Hercegovini je da Hrvati budu zajedno, a Dragan Čović je taj pečat zajedništva”, dodao je zagrebački gradonačelnik.

Ranije su potporu Čoviću za ponovni izbor za člana predsjedništva dali i hrvatski glumci Ivo Gregurević, Ivan Herceg i Slaven Knezović.

Dragan Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH, kandidat je ove stranke na predstojećim izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a protukandidati su mu Dijana Zelenika iz HDZ-a 1990., probošnjački političar hrvatskih korijena Željko Komšić, koji je i čelnik Demokratske fronte, Boriša Falatar kao predstavnik Naše stranke, te Jerko Ivanković Lijanović iz Narodne stranke Radom za boljitak.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.