Photo: Armin Durgut/PIXSELL

DODIK SAZVAO IZVANREDNU PRESICU: ‘Dok ja ovdje sjedim neću dopustiti da dođe do rata, ali…’

Autor: Andrej Jelušić

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na danas je održao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je obećao da će raditi na mirnom razilaženju Bosne i Hercegovine.

Dodik je ponovio stavove kako BiH nije održiva država te kako je razlaz najbolje rješenje.

“Složio bih s Ambasadom SAD-a da entiteti nemaju perspektive mimo BiH jer da nema BiH, entiteti više ne bi bili entiteti već samostalne države. Razgovor s Borutom Pahorom koji je naveo gospodin Željko Komšić je bio takav kakav je bio. Oni se hvale da su odgovorili mogućnošću rata, ali kome je danas do rata”, rekao je Dodik na početku.

Miran razlaz

Istaknuo je kako je opcija o mirnom razlazu jedna od opcija da se o njoj se može pričati.

“Dok ja sjedim ovdje neću dopustiti da dođe do mogućnosti rata, pa ni za RS, ali ću raditi da dođe do mogućnosti mirnog razlaza”, rekao je.

“Situacija s BiH nije dobra, ali nikad i nije bila dobra, farsa je i s pričama oko europskog puta. Europska unija nema jasnu perspektivu s zemljama Zapadnog Balkana. Srbija već duže vrijeme nema otvoreno poglavlje što više govori o EU”, izjavio je Dodik.

Slučaj Komšić

Većina članica EU ne bi danas ispunila kriterije koji se traže od nas, istaknuo je te dodao kako je pismo američkog tajnika Anthonya Blinkena uravnoteženo.




Ponovio je kako je državna razina vlasti neuspješana i trula, a da je dominantna priča o izmjeni izbornog zakonodavstva loša.

“Republika Srpska je izvan tog procesa jer mi imamo spreman odgovor na to pitanje. Nemogućnost iznalaženja dogovora u FBiH dovodi do pojava tipa Komšić u Predsjedništvu, a nema niti jedan Bošnjak koji može reći da je to dobro. Deprimirajuća vijest da se tamo ništa ne dešava i da se ne može formirati vlast u FBiH”, rekao je Dodik.

Dodik je na početku kazao kako je cijepljenje pravi odgovor na pandemiju te izrazio zadovoljstvo iskazanim naporima zdravstvenih radnika.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.