Foto: Saborska TV

Radić održao vatren govor, prokazao lijeve i desne: ‘Znam što radite prije svakih izbora’

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o izmjenama Zakona o sestrinstvu, čiji je cilj proširiti kompetencije prvostupnica sestrinstva s odobrenjem za samostalan rad i specijalizacijom iz djelatnosti hitne medicine. Osim toga, medicinskim sestrama želi se zajamčiti sigurnost i zaštita kakvu već imaju drugi zdravstveni radnici te im se daje pravo da odbiju pružiti zdravstvenu njegu osobi koja im prijeti ili je fizički agresivna, ali i obveza da o tome hitno izvijeste nadređene.

Sabor će raspraviti i izmjene zakona o materijalima i predmetima koji dolaze u neposredan dodir s hranom i o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda.

No, prije rasprave o Zakonima održala su se iznošenja stajališta po klubovima zastupnika, a Mario Radić iz Domovinskog pokreta, održao je svoj prvi slobodni govor otkako je postao saborski zastupnik. U njemu se oštro obrušio na saborsku ljevicu, ali i desnicu. Priznaje, nikada se nije vidio za ovom govornicom, niti u politici.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Radić: Hrvatskoj je pun kufer tabora

“Domovinski pokret sigurno ne bi nikada bio osnovan da za to nije bilo političke, nacionalne i ljudske potrebe. Hrvatskoj je pun kufer tabora i podjela, a najžalosnije od svega je što to fingiranje s lijeve i desne strane izbjegava činjenicu da su u dosta slučajeva iste. Domovinski pokret je tijekom glasanja za novog glavnog državnog odvjetnika glasao protiv, a jedan je naš zastupnik sukladno, postignutom dogovoru, bio suzdržan. I vrapcima na krovu je jasno da smo bili protiv onih koji su Turudića predložili, većine gdje je Pupovac, a ne protiv čovjeka”, poručio je Radić.

Naglašava, Domovinski pokret nije ni Milanovićeva, a ni Plenkovićeva igračka na daljinski upravljač. Zatim se obratio čitavoj sabornici.

“Pokazat ću kroz konkretne primjere, koji sve vas ostale čine istima, a nas različitima. Sjetite se velikog pljeska u dvorani koji je SDP dao HDZ-u kada ste izglasali Istanbulsku konvenciju. Domovinski pokret tada još nije postojao, no upravo su oni koji su ga utemeljili bili oni kojima se zgadio taj znakoviti pljesak i koji su uvidjeli da postoji stvarna potreba za nečim novim, autentičnim, stvarno konzervativnim i nacionalno svjesnim. Da treba okupiti ljude koji drže do hrvatskih i obiteljskih vrijednosti”, rekao je zastupnik Domovinskog pokreta.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Prokazao ljevicu i desnicu: Prozirni ste s ustašama i partizanima

Zatim se posebno obratio HDZ-ovcima, podsjetivši ih da, kada im je tijekom ratifikacije oduševljeno zapljeskao Milanovićev SDP, svi su itekako bili zajedno. Zatim je otkrio stav Domovinskog pokreta prema gorućim političkim pitanjima.




“Odnos prema migrantskoj krizi, ilegalnom prelaženju hrvatske granice. Mi imamo razumijevanje za nevolje od kojih ti ljudi eventualno bježe, ali i za potrebu Europe i suverenih nacija da ostane kakvom su je stvorili naši djedovi. Vi s lijeva i desna nas Domovinski pokret optužujete za tobožnju netoleranciju, tu ste isti. Skrojili ste izborni sustav koji je onemogućio pravo našim iseljenicima. Umanjili ste zastupljenost naših iseljenika, a dodijelili ulogu ključnog arbitra ljudima među kojima ima i onih koji su se oružjem borili protiv Hrvatske, govorim o pravu jedne nacionalne manjine”, rekao je.

Zaključuje, Domovinski pokret pripada trećem putu.

“Primjer koji definira vašu prozirnost su priče o partizanima i ustašama koju pokušavate iznijeti pred svake izbore. Ali, nijedna nije stala uz Domovinski pokret kada smo HOS-ovce stavili na čelo kolone, to su nama svetinje. Mlade gurate u apatiju, izlažete reliktima prošlosti. Ne želite stvarati prave vrijednost”, opomenuo ih je Radić.




Pronađena lokacija za Hrvatski Sabor: Evo gdje se navodno seli

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.