Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Puhovski upozorio na bitnu stvar oko Plenkovićevog videa: ‘Čini mi se da će izbori biti ranije’

Autor: Dnevno.hr

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio je na društvenoj mreži X video u kojem se hvali obnovom zgrada u Zagrebu oštećenih u potresu prije četiri godine. Obilazi u videu KBC Sestre milosrdnice, zgrade Učiteljskog fakulteta, kao i zgrade u državnom vlasništvu.

Mnogi za ovaj potez navode kako bi to mogao biti početak predizborne kampanje, iako se službeno još ne zna datum parlamentarnih izbora.

Politički analitičar Žarko Puhovski rekao je kako mu se čini da izbori stižu ranije.

Upozorenje analitičara

“Čini mi se da će izbori biti u razdoblju između zadnje nedjelje u travnju i sredine svibnja. Bio sam najprije tipovao na 5. svibnja, ali sam bio zaboravio da je tada pravoslavni Uskrs. Ja sam više mislio na Marxov i Kierkegaardov rođendan, ali to nikoga ne zanima”, rekao je Puhovski za N1.




O Vladinom, odnosno HDZ-ovom, videu Puhovski kaže da ga je vidio pa upozorava na jednu važnu stvar.

“Zahvaljujući nepreciznim propisima i institucionaliziranoj lijenosti sutkinja i sudaca iz Državnog izbornog povjerenstva (DIP), u troškove za izbore stranaka, lista, kandidatkinja i kandidata računaju se samo oni koji se isplaćuju u razdoblju kada su izbori već raspisani”, navodi Puhovski.




“Tako da se spotovi poput ovoga uopće ne vode pod tu osnovu izborne promidžbe, a DIP, koji praktički tri i pol godine nema što raditi, ne želi poduzeti inicijativu. Očito su ove stvari koje rade HDZ ili Možemo! smišljene jedino kao dio predizborne kampanje, iako ona službeno još nije počela”, kazao je Puhovski.

“Čini mi se paradoksalnim da je Vlada u svoj spot unijela onaj aspekt djelovanja koji je zadnjih godina bio najslabiji, a to je obnova”, dodao je.

Pronađena lokacija za Hrvatski Sabor: Evo gdje se navodno seli

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.