Foto: Tom Dubravec / CROPIX

PRODALI JOJ PASSAT, NIJE GA ISPLATILA! Kerum se ne stresira: ‘Gospođi je račun blokiran, moramo razumit, pa pola Hrvatske je blokirano!’

Autor: M.P.

Državna revizija je krajem prošle godine izvijestila, nakon uvida u poslovne knjige stranke Željka Keruma (HGS), da je pronašla nekoliko neusklađenosti,  a zanimljiv detalj istaknuo se kada je riječ o potraživanjima.

To se u izvještaju odnosi na potraživanja od fizičke osobe koja je podmirila 27.896 kuna, ali je ostao dug od 117.000 kuna.

Krajem 2021. su potraživanja u cijelosti dospjela, a do vremena revizije u lipnju 2022. nisu naplaćena. Prema objašnjenju odgovorne osobe, Stranka ne može naplatiti potraživanja zbog blokiranog računa ovršenika, a za naplatu potraživanja u iznosu od 117 tisuća kuna Stranka je s fizičkom osobom postigla dogovor o otplati duga koji zbog pandemije uzrokovane bolesti COVID-19 nije naplaćen.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, službeno vozilo marke Passat od HGS-a kupila bivša članica stranke Marija Mladineo, i to neposredno prije isključenja iz stranke, dakle, još 2015. godine. Mladineo, koja je bila gradska vijećnica Kerumove stranke, to nije željela komentirati.

Podsjetimo, izbačena je po hitnom postupku kada je glasala za proračun tadašnjeg SDP-ova gradonačelnika Ive Baldasara, što je Kerum nazvao izdajom.

Prijateljica Kerumove supruge Fani

O Mladineo se, prije no što je postala članica Kerumove stranke, pisalo kao o prijateljici Željkove supruge Fani. Inače je diplomirana inženjerka pomorskog prometa i Banovina joj je bila prvo radno mjesto. Nećakinja je Vinka Mladinea, Sanaderova direktora Fonda za zaštitu okoliša, protiv kojeg je Uskok pokrenuo niz postupaka.

‘Platit će kad bude mogla’

I sam Kerum je komentirao kako to da je ostala dužna stranci za službeni auto. Isprva je bio zatečen.




“Što se nas tiče, mi smo kao stranka postupili po zakonu, a to što je gospođi račun blokiran moramo razumit, pa pola Hrvatske je blokirano. Ona će platit kad bude mogla i ne vidim problem. Inače, Marija Mladineo je žena pristojna i poštena, ali eto tako je ispalo. Ona će sigurno platit kad bude mogla, a da stranka nije sudski potraživala novac, radila bi protuzakonito”, odgovorio je kratko Kerum.

Marija Mladineo trenutno je zaposlena u Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije.

 




 

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.