Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Poznati zagrebački odvjetnik za dlaku izbjegao katastrofu: ‘Da je bilo malo bliže, ubilo bi me’

Autor: I.G.

Velika građevinska skela na tri kata, dugačka 20 metara urušila se u petak oko 12.45 sati na prometnom traku u Petrinjskoj 30, oštetivši pritom jedno vozilo. Srećom, u ovom incidentu nitko nije ozlijeđen. Prema prvim informacijama, urušavanje skele dogodilo se zbog slabog pričvršćenja na zgradu, a jak vjetar koji je satima puhao po gradu vjerojatno je doprinio ovom incidentu.

Čelnik zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih uputio je apel građanima da zaobiđu područje Petrinjske jer će trajati uklanjanje nestabilnih dijelova objekta. Zbog sigurnosti, bit će angažirano vozilo s kranom za uklanjanje skele.

“Pala su tri kata skele u dužini od oko 20 metara, a s obzirom na to da je polako padala, nekolicina radnika, koji su se ondje nalazili, uspjeli su kroz prozore ući u zgradu u kojoj u tom trenutku nije bilo drugih osoba”, rekao je Jembrih za Jutarnji list.

‘Čitava skela mi je pala na haubu’

Riječ je o zgradi nazvanoj po ugarskom plemiću Halper, staroj više od 120 godina, koja je nakon razornog zagrebačkog potresa krenula u cjelovitu konstrukcijsko-energetsku obnovu lanjskog svibnja. Radovi bi trebali trajati 22 mjeseca, a ujedno će se izvesti svi konzervatorski i restauratorski radovi jer je zgrada zaštićeno kulturno dobro.

Jedan od ljudi koji su se pukom srećom izvukli živi i neozlijeđeni je odvjetnik Krunoslav Canjuga kojemu je skela pala na auto dok je vozio.

“Završilo mi je ročište i krenuo sam autom u Petrinjsku. Kada sam namjeravao dati gas, čitava skela mi je pala na haubu uz grozan tresak. Metalna konstrukcija zabila se u haubu, oko pola metra ispred vozačkog sjedala, probila je lim te se zaustavila tek u motoru. Da je bilo malo bliže, ubilo bi me”, rekao je Canjuga.

Evakuacija u Splitu, curi klor: Ima ozlijeđenih, hitne službe na terenu







Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.