Foto: EMSC

Jak potres uzdrmao područje kod Slunja, osjetio se širom Hrvatske: ‘Cijela kuća se zaljuljala’

Autor: B.T.

U srijedu u 5.38 sati seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno od Slunja. Magnituda potresa iznosila je 4,3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres je osjećen diljem Hrvatske, najviše u Lici i središnjoj Hrvatskoj. EMSC je jutros objavio jaču magnitudu, 4,7 po Richteru.

Korisnici EMSC-a navode kako potres nije bio ugodan, a osjetio se i u Karlovcu, Otočcu, Slunju, u BiH…

Ovo su neki od komentara na stranicama EMSC-a: “Krevet se pošteno ljuljao”; “Trajalo je nekoliko sekundi”; Tutnjava”; “Dobro zaljuljalo”; “Probudilo nas”; “Dosta je treslo, probudilo me”, “Bome smo se ljuljali”; “Uh,  baš se zaljuljalo, probudilo me škripanje i zveckanje”; “Probudilo me, tutnjanje kao grmljavina”; “Kratko, ali jako ljuljanje cijele kuće”; “Škripa po kući!”.

Još nije poznato ima li ozlijeđenih ili materijalne štete.

Autor:B.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.