PROSVJED
foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Poljoprivrednici izlaze na ulice, ljuti su: Ovo su njihovi zahtjevi

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Poljoprivrednici iz Međimurja i Đakova danas kreću u jednodnevni prosvjed gdje će nezadovoljni odnosom Vlade prema njima objaviti svoje zahtjeve.

Stjepan Jurinec iz Ivanovca koji organizira prosvjede je za portal eMeđimurje otkrio kako će točno prosvjed izgledati. Prema njegovim riječima, OPG-ovci iz Međimurske županije prosvjedovati će na južnoj obilaznici, a očekuje se da će im se pridružiti i poljoprivrednici iz Varaždinske županije.

Na prosvjedu će sudjelovati sa stotinjak, možda i više, traktora. Poljoprivrednici će se u 10 sati okupiti uz južnu obilaznicu te će nakon press konferencije pod policijskom pratnjom u 11 sati krenuti u smjeru Nedelišća, prema Čakovcu pokraj Gradskih bazena, oko Galerije Sjever i natrag prema Nedelišću.

Foto: Vlado Kos / Cropix

Poljoprivreda bremenita problemima

Od Vlade između ostaloga traže smanjenje administrativnog opterećenje, ukidanje geotagiranja fotografija, posebice kod mjere za stajski gnoj kao i pokretanje Uzajamnog fonda, iz čijih sredstava bi se namirivali tržišni poremećaji.

Od 10 do 12 prosvjed će se održati u Đakovu. Prema riječima organizatora Matije Brlošića, prosvjed se organizira zbog aktualnog trenutka u domaćoj poljoprivredi koji je bremenita problemima, ali i kao znak podrške prosvjedima njemačkih poljoprivrednika, prenosi Dnevnik.hr.

“Prosvjed se organizira zbog svih problema koji proistječu iz Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i poljoprivredne politike Europske unije i, u prvom redu, zbog nezadovoljstva načinom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, uvoznom politikom i ostalim”, rekao je Brlošić dodajući da seljaci izlaze na cestu s traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom zbog stanja u poljoprivredi, i to nakon više od 10 godina čekanja.




 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.