Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Politički analitičar bez dlake na jeziku: ‘Poznato je da je Turudić premazan svim mastima’

Autor: Dnevno.hr

Drama oko poruka koje su razmjenjivali bivša državna tajnica Josipa Pleslić (nekad Rimac) i Ivan Turudić, Vladin kandidat za šefa DORH-a, koji je tada obnašao funkciju predsjednika Županijskog suda u Zagrebu ne jenjava.

Mnogi su se oglasili na ovu temu, a za Otvoreno.hr komentar je dao i politički analitičar Karlo Jurak.

Foto: Cropix

Turudić premazan svim mastima

“Nije iznenađujuće to što je otkriveno jer je poznato da je Turudić, kako bi se reklo, premazan svim mastima. Bilo je samo pitanje vremena što će se i kada otkriti. Sada je tajming takav da očekujem sljedeće – Turudić će se povući pod obrazloženjem da “ne želi biti teret pravosuđu i državnoj vlasti” (opravdanje otprilike u tom smjeru), a Plenković neće priznati svoju grešku nego će verbalno napasto oporbu, medije i predsjednika RH.

Onda će naći neko kompromisno rješenje koje će njegov PR predstaviti kao vlastitu pobjedu. Jedino ne znam jesu li oni doista očekivali da neće izaći ništa inkriminirajuće o Turudiću – ne vjerujem da nisu bili toga svjesni.”

Smatra da je pitanje izbora glavnog državnog odvjetnika jedno od najvažnijih političkih pitanja trenutno u RH.

“Same poruke koje je Turudić razmjenjivao s Josipom Rimac nisu nešto što bi nas trebalo posebno iznenaditi, po nizu primjera znamo, nažalost, da je to modus operandi sprege sudstva i pojedinaca iz vlasti. Zato ovo pitanje (pitanje izbora glavnog državnog odvjetnika) i jest jedno od najvažnijih političkih pitanja trenutno u RH.”

Oglasio se odvjetnik Josipe Rimac: ‘U porukama nema ništa sporno, ovo je čisti senzacionalizam’




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.