Foto: Wikipedia/ilustracija

NJIMA SE OMAKLO! Ministar priznao: ‘Greškom smo ubili 14 civila! Loše se osjećam zbog toga’

Autor: Fena/D.R.

Najmanje 14 plemenskih civila i jedan član sigurnosnih snaga greškom je ubijeno kada su indijske snage otvorile neselektivnu vatru u udaljenoj sjeveroistočnoj državi Nagaland, priopćili su u nedjelju vladini i vojni zvaničnici.

Indijski ministar unutrašnjih poslova Amit Shah rekao je da se loše osjeća zbog vijesti da su civili ubijeni u incidentu kasno u subotu navečer.

Glavni ministar Nagalanda Neiphiu Rio rekao je Reutersu da će biti provedena istraga i da će krivci biti kažnjeni za incident, koji je pripisao neuspjehu obavještajnih službi.

Nije im prvi put

U napadu je ozlijeđeno najmanje desetak civila i neki pripadnici sigurnosnih snaga, rekao je dužnosnik saveznog ministarstva obrane sa sjedištem u New Delhiju, javlja Reuters.

Mještani u Nagalandu često su optuživali snage da greškom ubijaju nedužne mještane u svojim operacijama protiv pobunjeničkih grupa.

Incident se dogodio u i oko sela Oting u okrugu Mon, na granici s Mijanmarom, tijekom operacije protiv pobunjenika koju su vodili pripadnici Assam Riflesa, dio rasporeda indijskih sigurnosnih snaga u državi, rekao je visoki policijski zvaničnik sa sjedištem u Nagalandu.




Autor:Fena/D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.