Foto: Unsplash, Ilustracija

Njemačka ministrica u škole želi uvesti radikalnu praksu: ‘Moramo biti spremni’

Autor: Dnevno.hr

Njemačka ministrica obrazovanja Bettina Stark-Watzinger, članica slobodnih demokrata (FDP), izjavila je kako učenici u Njemačkoj moraju biti bolje pripremljeni za suočavanje sa svim vrstama potencijalnih kriza i katastrofa, uključujući i rat.

Stark-Watzinger je naglasila važnost civilne obrane u intervjuu za lokalne novine Funke Media Group i dodala da bi se škole trebale baviti civilnom obranom i naglasila da cilj mora biti “jačanje naše otpornosti”.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Priprema, pozor, rat?

“Društvo u cjelini mora biti dobro pripremljeno za krize – od pandemije, prirodnih katastrofa do rata”, rekla je ministrica, prenosi AFP.

Osim toga smatra da bi se u školama trebale provoditi vježbe civilne obrane, kao što se primjerice provode u drugim zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva.

Ministrica je također pozvala na razvijanje “opuštenog” odnosa između učenika i oružanih snaga. Predložila je da vojni časnici posjete škole kako bi objasnili što “Bundeswehr (oružane snage) čini za našu sigurnost”. Istaknula je i kako ne može razumjeti otpor takvoj praksi.

(VIDEO) Najrealističniji robot na svijetu zaprepastio svijet! Ljutito uklonio prst inženjera koji ga je ‘naživcirao’




Službenicima Bundeswehra za mlade trenutno je dopušteno posjećivati škole u Njemačkoj na poziv nastavnika ili školskih administratora.

Stark-Watzinger također je pozvala na upoznavanje mladih u Njemačkoj s prijetnjama slobodi, kako bi ih bolje opremili da se nose s takvim opasnostima. Ovo ne bi trebao biti vlastiti školski predmet, već dio nastavnog plana i programa.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.